Timişoara

articolul anterior articolul urmator

FOTO Topul celor mai frumoşi brazi de Crăciun din Europa. Primul loc este ocupat de o construcţie metalică

1
11 Dec 2019 06:11:45
Autor: Stefan Both
Cei mai frumoşi brazi de Crăciun din Europa FOTO europeanbestdestinations.com
Cei mai frumoşi brazi de Crăciun din Europa FOTO europeanbestdestinations.com

Brazii împodobiţi reprezintă simbolul Crăciunului şi fac parte din atracţiile târgurilor de Crăciun. Iată un top al celor mai frumoşi pomi de Crăciun din Europa.

GALERIE FOTO

Site-ul Europeanbestdestinations.com a realizat un top cu cei mai spectaculoşi brazi de Crăciun din Europa. Indiferent dacă aţi decis să sărbătoriţi Crăciunul în Germania, Franţa, Austria, Italia sau în orice alt loc din Europa, nu rataţi ocazia să descoperiţi cei mai frumoşi brazi. Iată cum arată Top 10 cei mai frumoşi brazi de Crăciun.
 
1. Pe primul loc se află bradul de la târgul de Crăciun din Vilnius - Lituania. Acesta a fost deschis la 1 decembrie şi rămâne deschis până în 7 ianuarie 2020.
 
Nu a fost tăiat niciun copac pentru a împodobi centrul vechi din Vilnius. S-a realizat o construcţie metalică de 27 de metri, formată din aproximativ 6.000 de ramuri şi cinci kilometri de instalaţie de iluminare. 
 
Privit de sus, Târgul de Crăciun, cu un diametru de 50 de metri, seamănă cu un ceas imens, cu rotiţe pe brad, cu 12 mese pe post de numere. 

 


 
2. Pe locul doi este bradul de la Târgul de Crăciun din Praga - Cehia, deschis în perioada 30 noiembrie 2019 - 6 ianuarie 2020. Magnificul brad se află foarte aproape de biserica Tyn din centrul vechi al oraşului. 


 
3.Ultima treaptă a podiumului este ocupată de pomul de Crăciun de la Strasbourg, Franţa. Târgul a fost deschis în 22 noiembrie, fiind deschis până în 30 decembrie. Aici se află unul din cei mai mari brazi împodobiţi din Europa. 

 
4.Târgul de la Koln – Germania, a fost deschis în 26 noiembrie şi ţine până în 24 decembrie. Acesta se află în centrul istoric al oraşului. 


 
5.Târgul de Crăciun de la Kiev – Ucraina, urmează să se deschidă în 19 decembrie, fiind deschis până în 13 ianuarie 2020, până după Revelionul după rit vechi. Bradul împodobit şi decorat cu zeci de kilometri de luminiţe poate fi admirat în Piaţa Sfânta Sofia.

 
6.Roma. Italia. Fotografia nu are nevoie de comentarii. Mulţi consideră că Roma este destinaţia perfectă pentru Crăciun. Târgul tradiţional de Crăciun este în Piazza Navona, dar frumosul brad împodobit din acest top este cel de lângă Colosseum. 

 
7.Nu putea să lipsească din acest top Viena, capitala Austriei, una din destinaţiile preferate pentru Crăciun. Şi asta pentru că de la mijlocul lunii noiembrie cele mai frumoase locuri din oraş se transformă în magice târguri de Crăciun. Unul dintre ele se află în Piaţa Primăriei (Rathausplatz), acolo unde se află şi bradul din acest top.

 
8.Budapesta este o altă capitală extrem de frumoasă în perioada Crăciunului. La tot pasul sunt decoraţiuni şi luminiţe colorate, sunt mai multe târguri specifice. Bradul magic se află în piaţa de la Parlament.

 
9.Innsbruck, capitala Tirolului, are unul din cele mai romantice târguri de Crăciun. Târgul din Marktplatz a fost deschis în 15 noiembrie şi poate fi vizitat până în 6 ianuarie 2020.

 
10. Pe locul zece întâlnim bradul de Crăciun de la Bruxelles. Se află în faimosul Grand Place. Este deschis în perioada 29 noiembrie 2019 - 5 ianuarie 2020.

 
În top urmează brazii de la Frankfurt, Tallin, Varşovia, York, Stockholm, Paris, iar pe locul 16 se află, surpriză, cel de la Braşov. 
 
 
„Braşov este unul din cele mai frumoase oraşe din România. Unul din cele mai frumoase târguri de Crăciun şi unul din cei mai frumoşi pomi de Crăciun se află în piaţa centrală. Veniţi să descoperiţi magia Crăciunului în Braşov, în Transilvania”, scriu cei de la Europeanbestdestination.com.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Foangǎ
11.12.2019, 09:06:44

Mai usor cu brazii si taragurile de Craciun din Vest, ca e perioada in care musulmanii cu cutite ies la vanatoare.

Modifică Setările