Timişoara

articolul anterior articolul urmator

GALERIE FOTO Sârmă ghimpată la intrarea în bloc, soluţia disperată a unor locatari din centrul Timişoarei

2
8 Aug 2014 10:35:03
Autor: Daniel Dancea
Pentru a-şi proteja intrarea în bloc, devenită wc-u public, locatarii au pus sârmă ghimpată
Pentru a-şi proteja intrarea în bloc, devenită wc-u public, locatarii au pus sârmă ghimpată

O asociaţie de locatari din centrul Timişoarei a ajuns în culmea disperării din cauza celor care îşi fac nevoile chiar la uşa de la intrarea în bloc. Mizeria şi mirosul insuportabil i-au determinat pe locatari să pună la intrarea în bloc sârmă ghimpată.

Locatarii unui bloc de pe strada Piatra Craiului, aflată în zona ultracentrală a Timişoarei, nu mai ştiu ce să facă pentru a scăpa de oamenii străzii care îşi fac nevoile chiar la uşa de la intrarea în bloc, sub geamul unui cabinet medical. Aflat pe un gang puţin retras, colţul pe care se află uşa de intrare în bloc a devenit toaletă publică pentru oamenii fără urmă de bun simţ.

Ajunşi la capătul răbdărilor, locatarii au hotărât să protejeze colţul blocului cu sârmă ghimpată. „Cum magazinele din apropiere sunt non stop, vând şi băutură şi vin tot felul de oameni. După ce beau vin şi îşi fac nevoile la uşa noastră de la intrarea în bloc. În fiecare zi, noapte de noapte vin şi fac lipsa mare şi lipsa mica. Deja nu mai ştim ce să facem. Nu avem decât o singură ieşire şi trebuie să trecem pe acolo. De câte ori ieşim afară dăm cu picioarele în rahat şi în urină. Am pus şi bec cu senzor şi tot degeaba. Stă lângă bec până se stinge şi tot îşi fac nevoile”, a declarat Romanţa Nemeş, locatar al blocului de pe strada Piatra Craiului.

Romanţa Nemeş a mai spus că sârma ghimpată a rezolvat doar o parte a problemei. „Unde am pus sârmă ghimpată nu îşi mai fac treaba mare pentru că trebuie să ridice piciorul prea mult, dar de urinat tot urinează”, a mai declarant femeia, care are tot timpul pregătite două găletuşe cu apă pe care le toarnă în capul celor care se uşurează sub geam.

„Am avut probleme şi cu gunoiul. Nici nu vă puteţi imagina ca în sfârşit, cât de cât să fie curat pentru că îmi era scarab să deschid geamul. Când am vorbit cu Poliţia Locală mi-a spus că săracul e bolnav. I-am zis să îl ia acasă şi să îşi facă nevoile sub geamul lui”, a mai spus Romanţa Nemeş. „Vin oamenii străzii toată ziua. Din vedere îi ştim, dar Poliţia Locală nu le are treaba. Am pus sârmă ghimpată pentru alte soluţii nu aveam”, a declarat Dimitrie Spilca, un alt locatar de pe strada Piatra Craiului.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

SpAwN
8.08.2014, 12:27:41

Pai puneti si oleaca de curent pe sarma aia ghimpata si rezolvati problema :))

+2 (4 voturi)
Catalin Zanoschi
9.08.2014, 03:04:33

Pai e legal sa puna sarma ghimpata? Daca pune un copil mana pe ea sis e raneste, va asumati instlarea ei?

Modifică Setările