Gigantul american ACI Worldwide s-a extins în Timişoara. Locul de muncă unde angajaţii vin şi pleacă atunci când vor, pot lucra şi de acasă şi nu sunt deloc stresaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ACI Worldwide, unul dintre principalii furnizori mondiali de soluţii de plăţi electronice şi servicii bancare, a deschis un nou birou în Timişoara.

ACI Worldwide a inaugurat noul său birou din România, la Timişoara, care se află în clădirea United Business Center 2 (din ansamblul Openville). Deschiderea acestui birou nou urmează după recenta extindere a sediului central al ACI din Naples, Florida (SUA) şi a centrului său de date de ultimă generaţie din Limerick (Irlanda), aducând şi mărirea numărului de angajaţi.

ACI - unul dintre principalii furnizori mondiali de soluţii de plăţi electronice şi servicii bancare, este prezentă în Timişoara de peste zece ani. Americanii au o colaborare bună cu mediul universitar din oraş, peste 100 dintre actuali angajaţi şi-au început cariera în cadrul ACI prin programe de practică universitară. 

ACI are momentan peste 200 de angajaţi în biroul de la Timişoara, dar extinderea aduce cu sine şi o creştere a numărului de posturi, preconizându-se recrutarea a 50 de noi angajaţi.
 

“Avem la Timişoara angajaţi incredibil de bine pregătiţi, iar extinderea noastră vine ca urmare a angajamentului şi talentului de care au dat dovadă aceştia. Industria plăţilor continuă să treacă printr-o perioadă de perturbări majore, aflându-se sub influenţa aşteptărilor în timp real ale consumatorilor actuali, care doresc plăţi rapide cu efect imediat. Această echipă joacă un rol semnificativ în dezvoltarea şi consolidarea ofertelor ACI din domeniul soluţiilor universale de plată, care sunt folosite de unii dintre cei mai mari comercianţi, intermediari şi unele dintre cele mai mari instituţii financiare din lume”, a spus Phil Heasly, preşedinte şi director general ACI Worldwide. 

image

“Ne interesează ca oamenii să fie mulţumiţi şi să se simtă apreciaţi”

Specialiştii de la Timişoara lucrează în departamentele de Cercetare şi Dezvoltare sau pentru managementul de proiecte. 
 

Interesant este şi sistemul de lucru la ACI, care este foarte flexibil. Angajaţii aleg singuri ora la care se duc la birou, unii încep munca la 8, alţii la 10, dar pot lucra şi de acasă. O dată pe sătămână, cei de la nivelul “senior” pot să lipsească de la lucru, fără să anunţe acest lucru.

image

“Ne interesează ca oamenii să fie mulţumiţi şi să se simtă apreciaţi, să fie relaxaţi. În stres nu pot da randament. Important este ca ei să îşi facă treaba. Dacă au acasă internet şi telefon, pot lucra şi de acasă. La birou avem multe zone de ralaxare, terasă, bicicilete statice, care pot fi folosite în timp ce angajatul are o şedinţă la telefon”, ne-a declarat Radu Medeşan, de la ACI Worldwide.

Softul de la Timişoara aprobă plăţile cu cardul

La nivel mondial, ACI asigură servicii de plăţi electronice pentru peste 5.100 de companii şi organizaţii din lume. 

“Noi facem software-uri. Vă dau două exemple cu ce facem la Timişoara. Atunci când faceţi o plată cu cardul, fie la magazin fie la ATM, tranzacţia merge la un server de la bancă. Acest soft verifică dacă cardul e valid, dacă sunt bani, răspunde dacă se aprobă tranzaţia. Al doilea este un soft care detectează fraudele, folosind un algoritm inteligent. De exemplu, dacă se face o tranzacţie cu cardul la Timişoara, iar peste două ore se face o nouă tranzacţie din America, este clar că e o fraudă. Nu ai cum să ajungi în două ore acolo. Atunci, posesorul cardului este alertat”, a mai spus Radu Medeşan.  

image

A venit la Timişoara “big boss” din America

La inaugurarea biroului de la United Business Center 2 au luat parte, pe lângă Phil Heasly, şeful ACI-care a venit din America, viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, şi rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea.
 

"Venirea celor de la ACI Worldwide este una din lucrurile cele mai bune din Timişoara, din ultimii zece ani. Vorbim de una din un nume mare la nivel global, care se ocupă cu software pentru plăţi electronice. Până la urmă este o problemă de încredere, pentru că se lucrează cu bani. Prezenţa ACI la Timişoara e un vis pentru acest oraş, iar noi facem parte din acest vis. Nu mai vorbesc de beneficiile pentru economia oraşului, locuri de muncă şi taxe", a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

image


 

Clădirea UBC 2 - care are 12 niveluri şi 18.000 de metri pătraţi, a fost inaugurată anul trecut. Este închiriată integral de companii precum Autoliv România, Ness Software Engeneering Service, PwC România, IT Bitdefender, policlinica Regina Maria şi ACI Worldwide.
 

În prezent se lucrează la finalizarea clădirii UBC, care va avea tot 12 etaje şi va fi gata în toamnă. Printre firmele care au închiriat birou aici se află IT Atos. 

Citiţi şi:

Campusul Nokia de la Timişoara, cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare din industria de telecomunicaţii din România FOTO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite