Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Goran Bregovici concertează pe dealurile Recaşului. Embargo Fest revine după doi ani de pandemie

2
18 May 2022 10:45:43
Autor: Stefan Both
Goran Bregovici
Goran Bregovici

Cea de-a treia ediţie a Embargo Fest va avea loc, în perioada 12-14 august 2022, în oraşul Recaş (judeţul Timiş), în locaţia Două Dealuri, şi va aduce în faţa publicului peste 50 de artişti din România, Serbia, Bulgaria şi Ungaria.

Embargo Fest este singurul festival de amploare care promovează minorităţile şi multiculturalitatea specifică zonei Banat, iar alături de concerte, la faţa locului, vor exista o sumedenie de activităţi: proiecţii de film, spectacolele de teatru pentru copii şi adulţi, ateliere de circ, dezbateri pe teme ecologice, zonă de distracţii pentru copii, târg de produse bio şi alte activări ale sponsorilor şi a partenerilor. 
 
Invitatul special de anul acesta este celebrul artist internaţional Goran Bregovici care va susţine un concert alături de Wedding and Funeral Band, vineri 12 august. El a devenit cunoscut alături de Bijelo Dugme, trupă în care a activat până în 1989, iar după destrămarea acesteia Emir Kusturica l-a convins să lucreze pentru industria filmului, lucru care s-a dovedit a-i fi benefic deoarece a creat coloane sonore pentru filme precum: Time of the Gypsies, Queen Margot, Underground şi Arizona Dream. Compozitor şi chitarist de excepţie, Goran Bregovic a scris piese pentru Iggy Pop, Ofra Haza sau Cesaria Evora. 
 
Ediţia de anul acesta poartă motto-ul Back to the Roots, iar la faţa locului vor fi amenajate trei scene: Main Stage, The Fortress şi Culto-Cort. 
 
„Am ales să ne mutăm la Recaş pentru că zona reprezintă un loc istoric în care diferitele etnii specifice zonei Banat, au convieţuit de-a lungul timpului. Există şi în prezent comunităţi de sârbi, unguri, bulgari şi nemţi în zonă. Anul acesta Embargo Fest rămâne singurul festival de amploare care se desfăşoară în afara oraşului Timişoara şi singurul din judeţul Timiş, asta după ce organizatorii Rock la Mureş(Periam) şi Electroruga (Buzad) au decis să amâne evenimentele. declară Răzvan Munteanu preşedinte Asociaţia Culturală Embargo. 

Zona în care se va organiza Embargo Fest
 
Primele 500 de biletele de o zi pentru concertul lui Goran Bregovici s-au pus în vânzare la preţul de 99 de lei. Primele ambonamente valabile pe trei zile costă acum 169 lei şi se pot achiziţiona de pe site-ul www.embargofest.com.  
 
Persoanele cu dizabilităţi vor avea acces gratuit, la fel şi copiii sub 12 ani şi persoanele de peste 65 de ani. Parcarea şi camping-ul vor fi de asemenea gratuite. 
 
Vă mai recomandăm să citiţi:
 
Festivalul JazzTM nu moare, se transformă. Un nou partener principal şi nume mari la ediţia din acest an
 
Festival în amintirea embargoului de la frontiera cu Serbia. „Embargoul a însemnat şi prietenie, socializare, schimb cultural cu cei de dincolo de graniţă”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

mihai radu
18.05.2022, 11:22:11

O să cânte și balada Kalașnicovului ?!

Pano
18.05.2022, 15:04:15

Acest Bregovici este unul dintre cei mai infocati propagandisti ai lui Putin; recent a laudat razboiul si s-a bucurat de crimele Armatei Ruse din Ucraina. De ce permit autoritatile romane desfasurarea acestui concert?

Modifică Setările