Timişoara

articolul anterior articolul urmator

„Greii” administraţiei Ciuhandu, printre care şi Sorin Grindeanu, scapă de plata unui prejudiciu important

2
2 Jul 2020 15:30:38
Autor: Daniel Dancea
Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu FOTO Daniel Dancea
Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu FOTO Daniel Dancea

Tribunalul Timiş a emis o primă sentinţă în dosarul în care Primăria Timişoara i-a dat în judecată pe fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, foştii viceprimari Adrian Orza şi Sorin Grindeanu şi mai mulţi funcţionari pentru recuperarea unui prejudiciu de 350.000 de lei.

Printr-un proces deschis în 2018, Primăria Timişoara a dat în judecată conducerea fostei administraţii a oraşului şi mai mulţi funcţionari, cerându-le judecătorilor să îi oblige la achitarea unui prejudiciu de peste 350.000 de lei. 

Potrivit Curţii de Conturi, prejudiciul suferit de Primăria Timişoara provine din anul 2009, când municipalitatea a închiriat de la Regia Autonomă de Transport Public Timişoara mai multe maşini, printre care şi maşinile de serviciu ale viceprimarilor Adrian Orza şi Sorin Grindeanu. 

În urma procesului de recuperare a prejudiciului, judecat în primă instanţă la Tribunalul Timiş, „greii” administraţiei Ciuhandu au scăpat de achitarea prejudiciului, judecătorii respingând cererea. Sentinţa nu este definitivă. 

Surse din Primăria Timişoara au declarat că prejudiciul nu mai poate fi recuperat pentru că s-a prescris dreptul de a mai cere banii consideraţi prejudiciu la bugetul local.

„Am acţionat atunci când măsura Curţii de Conturi a fost definitivă şi trebuia să acţionez. Sunt fapte care s-au întâmplat cu mulţi ani înainte de a fi  eu primar. Eu am făcut ce a cerut Curtea de Conturi şi eram obligat să o fac. Nu am făcut niciun demers personal împotriva vreunuia dintre ei”, a declarat Nicolae Robu.

Citeşte şi:

Fiul fostului primar Gheorghe Ciuhandu scapă de o majorare uriaşă a impozitului. Amatorismul Primăriei Timişoara

Prima reacţie a lui Gheorghe Ciuhandu după ce a fost condamnat definitiv şi obligat la plata unui prejudiciu uriaş

Fostul primar Gheorghe Ciuhandu scapă de obligaţia de a presta muncă de necalificat în folosul comunităţii 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Basarab Peruca al V-lea
2.07.2020, 15:46:20

Putini oameni sunt, printre care se numara (din pacate) si insuportabilul si neomarxistul (devenit recent) Malin Bot, care stiu ca Ciuhandu este creierul care a stat la baza a peste 90% din "retrocedarile" din Timisoara catre tigani. "Retrocedarile" alea foarte legale de pe vremea cand era el primar.

zero
2.07.2020, 16:57:13

Spala-Curata-Albeste,"Justitia Romana"