Timişoara

articolul anterior articolul urmator

„Hai la Rudăria!”. O nouă acţiune a Asociaţiei Acasă în Banat în singura rezervaţie de mori de apă din România

0
15 Apr 2021 18:02:29
Autor: Daniel Dancea
Moară din singura rezervaţie de mori de apă din România FOTO Acasă în Banat
Moară din singura rezervaţie de mori de apă din România FOTO Acasă în Banat

Asociaţia Acasă în Banat şi Fundaţia Orange organizează un nou proiect de punere în valoare a morilor de apă de la Rudăria (Eftimie Murgu). În cadrul proiectului va fi realizat şi un traseu al morilor care să vină atât în sprijinul localnicilor, cât şi al turiştilor.

Asociaţia Acasă în Banat, care a realizat prima ediţie a spectacolului proiect „Color the village” la Rudăria, se întoarce în satul morilor de apă pentru a ajuta comuna să devină o destinaţie turistică modernă. În cadrul proiectului „Hai la Rudăria” vor fi organizate trei acţiuni cu voluntari, iar prima va avea loc în perioada 14-16 mai 2021.

„Vom face curăţenie în albia râului, vom amenaja traseul turistic, vom face lucrări de întreţinere la morile de apă, vom monta indicatoare, vom participa la ateliere de morărit şi panificaţie, ghidaj turistic şi multe altele”, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei Acasă în Banat.

Reprezentanţii Asociaţiei Acasă în Banat vor amenaja un traseu care să le permită turiştilor să viziteze şi morile din interiorul satului, astfel încât experienţa să fie una cât mai interesantă. De asemenea, în cadrul proiectului va fi creat şi un brand: „produs la Rudăria”, iar localnicii vor fi încurajaţi să comercializeze făină produsă la morile de la Rudăria. Voluntarii care vor să se înscrie pentru acţiunea de la Rudăria o pot face AICI.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Obiectivul turistic ascuns lângă cascada Bigăr: morile de apă de la Rudăria macină făină de peste un secol

 Blestemul aurului. Legenda nespusă a muntelui din România care ascunde o avere imposibil de scos

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările