Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Iese din nou fum la Colterm. Fritz: Va începe cât de repede se poate furnizarea căldurii şi apei calde în Timişoara

3
28 Oct 2021 15:38:46
Autor: Stefan Both
Colterm FOTO Ş.Both
Colterm FOTO Ş.Both

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a anunţat că un furnizor de gaz a transmis contractul semnat cu Colterm şi reia furnizarea căldurii şi apei calde în locuinţele timişorenilor şi în spitale.

Dominic Fritz a anunţat, joi, că un furnizor temporar de gaz a transmis contractul semnat şi Colterm va începe cât de repede se poate furnizarea căldurii şi apei calde în locuinţele timişorenilor şi în spitale. Din motive tehnice, va dura câteva ore până când acest lucru se va simţi în calorifere. 
 
“Mulţumesc companiilor implicate, ministrului Energiei, Virgil Popescu, şi tuturor celor care ne ajută în această criză. Din păcate asta este doar o soluţie temporară. Noul furnizor a acceptat să semneze acest contract doar până luni, 1 noiembrie, ora 7, iar deoarece cantitatea de gaz este limitată sistemul va funcţiona doar la un nivel minim”, a transmis Dominic Fritz. 
 
Consiliul Local a alocat Colterm săptămâna aceasta încă 8,3 milioane de lei, pe lângă cele 142 de milioane de lei pe care le-am dat deja anul acesta, o sumă record. Dar această sumă nu este de ajuns, spune primarul Timişoarei.
 
“Explozia preţului la gaz la cote fără precedent în istorie a adus companiile de termoficare în România, oricum cu probleme uriaşe, într-o situaţie de pericol real. Tot bugetul local nu mai este suficient să acopere aceste preţuri. Nici în Timişoara, nici în celelalte oraşe din ţară care au aceeaşi problemă. Ieri s-a votat în parlament o lege care va acoperi 50% din creşterea preţului la gaz pentru CET-uri prin subvenţii de stat, un element important de soluţie. După mai multe săptămâni de discuţii şi negocieri cu toţi marii furnizori de gaz şi câteva companii mai mici din România, constat că dezorientarea din piaţa de gaz este enormă şi de abia începem să realizăm magnitudinea crizei energetice în România”, a mai spus Dominic Fritz. 


"Vom continua - împreună cu toţi care au fost în aceste zile de partea Timişoarei, cu toţi cei care ne-au sprijinit să traversăm această criză - toate demersurile pe lângă Guvernul României, Parlament, Comisia Europeană, astfel încât Timişoara şi celelalte oraşe cu termoficare publică să aibă furnizori şi resursele necesare pentru a nu transforma această criză energetică într-una umanitară. Timişorenii au suferit destul în ultimele zile", a mai declarat Dominic Fritz.Vă mai recomandăm:

Răsturnare de situaţie. Criza căldurii de la Timişoara continuă, deşi a fost anunţată rezolvarea problemei

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

The Fog
28.10.2021, 16:01:52

Habemus papam!

+7 (7 voturi)
imsi2 imsi2
28.10.2021, 16:30:49

Ce vorbesti Fritz ? Da tu pe ce lume ai trait pina acum ?

-7 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
29.10.2021, 00:08:22

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările