Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Imaginile fraudării BAC-ului din Timiş, interzise părinţilor: „Nu am niciun dubiu că ne vor da în judecată”

1
17 Jul 2015 10:12:55
Autor: Daniel Dancea
Imaginile de pe camerele de supraveghere de la BAC nu pot fi puse la dispoziţia părinţilor FOTO Arhivă
Imaginile de pe camerele de supraveghere de la BAC nu pot fi puse la dispoziţia părinţilor FOTO Arhivă

Mai mulţi părinţi din Făget, judeţul Timiş, ai căror copii au fost eliminaţi din examenul de Bacalaureat au făcut cereri pentru a vedea imaginile în baza cărora copiii au fost daţi afară din examen. Imaginile nu pot fi, însă, puse la dispoziţia părinţilor.

Peste 140 de elevi care au susţinut BAC-ul la centrul de examinare din Făget au fost eliminaţi după vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere din săli. Practic, de la Făget doar 30 de elevi au reuşit să scape neeliminaţi după ancheta Inspectoratului Şcolar. Vestea proastă pentru părinţii ai căror elevi au fost eliminaţi şi au făcut cerere pentru a urmări imaginile, este că nu vor putea vedea înregistrările.

Potrivit inspectorului general al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş, Aura Danielescu, imaginile nu pot fi puse la dispoziţia părinţilor. „Avem o procedură care spune că imaginile nu sunt de interes public. Nu pot fi prezentate unor terţe persoane. Sunt sigilate, sunt la noi şi pot fi puse doar la dispoziţia instanţei în cazul unui proces”, a declarat Aura Danielescu.

În urma răspunsului primit de la Inspectorat, potrivit căruia imaginile nu pot fi puse la dispoziţie, părinţii au posibilitatea să urmeze exemplul din judeţul Bihor, acolo unde mai mulţi părinţi au deschis un proces în care s-a judecat în procedură de urgenţă cererea de suspendare a măsurii de eliminare până la judecata pe fond. Sentinţa le permite elevilor să se înscrie la facultate, dar dacă procesul pe fond va dovedi că măsura eliminării a fost corectă, elevii vor fi nevoiţi să se retragă de la facultate.

Inspectorul general a mai spus că până acum nu ştie ca părinţii de la Făget să fi deschis vreun proces de suspendare a măsurii de eliminare din examenul de Bacalaureat, aşa cum s-a întâmplat în judeţul Bihor. „Până acum nu am fost înştiinţaţi că a fost deschis un proces, dar nu am niciun dubiu că ne vor da în judecată”, a spus Aura Danielescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Stan Toma
17.07.2015, 11:02:14

Atunci ....sa fie procese. Ce mare lucru daca vede parintele ca copilul lui a copiat ?Asa poate il face de „ras”

+2 (2 voturi)