Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Inaugurarea Iulius Town: record mondial, concert, parada Insectei Gigant, spectacole de artă stradală şi foc de artificii

0
27 Aug 2019 11:52:18
Autor: Stefan Both
Iulius Town
Iulius Town

A început numărătoarea inversă. Au mai rămas patru zile până la inaugurarea Iulius Town Timişoara, primul proiect mixt din vestul ţării.

„Oraşul din oraş” îşi deschide porţile vineri, 30 august, şi se anunţă a fi cel mai mare pol de business şi destinaţia principală de shopping şi distracţie din această parte a României. Iulius Town a pregătit trei zile de festival cu evenimente speciale, desfăşurate sub sloganul Luminăm #TimişoaraÎmpreună.
 
Vineri, de la ora 17.00, timişorenii sunt invitaţi în pasajul auto UnderTown, la vernisajul unei spectaculoase expoziţii de artă urbană. Vor admira impresionantele lucrările de graffiti semnate de 30 dintre cei mai cunoscuţi artişti internaţionali, pe ritmuri de hip – hop, scratch-uri şi MC`s: Argatu' & Moş Martin, Phunk B, K-lu, Made from Scratch, Megga Dillah şi  LionRiddims.
 
De la ora 20.00, distracţia continuă pe ritmuri de deep-house în parc, lângă lac, cu show-ul electrizant Maestros del Ritmo al timişorenilor John Trend & Jay Ko. O oră mai târziu, tot în parc, timişorenii şi turiştii sunt aşteptaţi la Microcosmos Acrobatic Show, o paradă impresionantă, cu  acrobaţii aeriene, a unei Insecte Gigantde 12 metri înălţime. Spectacolul este susţinut de artişti francezi şi va fi completat cu muzică şi jocuri de lumini.
 
Sâmbătă, timişorenii sunt chemaţi să participe la doborârea unui Guinness World Record: cele mai multe lumini LED aprinse simultan. Este o manifestare care aduce aminte că, în 1884, Timişoara devenea primul oraş european iluminat electric. Evenimentul va avea loc în Piaţa Consiliul Europei - în faţa clădirii office UBC 3, de la ora 19.00. Seara plină de lumină va continua cu un concert Smiley şi Fely şi cu un show de artificii.
 
Duminică, Gaşca Zurli se întâlneşte cu cei mici în Iulius Town. Concertul îndrăgitei trupe va avea loc de la ora 19.00, în Piaţa Consiliul Europei. Cele trei zile de festival se vor încheia cu un nou spectacol grandios de artă stradală. După ce au încântat mii de persoane din mari oraşe ale Europei, artiştii francezi revin în parcul Iulius Town cuo paradă impresionantă, în care cele 12 semne zodiacale sunt transpuse în baloane uriaşe iluminate.
 
Iulius Town este un proiect mixt care aduce laolaltă numeroase branduri internaţionale, în cel mai mare spaţiu de retail din afara Bucureştiului (120.000 metri pătraţi), şi birouri clasa A (100.000 metri pătraţi), în care şi-au stabilit deja sediul mari companii din IT, automotive, segmentul bancar etc.
 
Prima etapă de dezvoltare include extinderea mall-ului (450 de magazine, noi branduri internaţionale), cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România (cu piscină semi-olimpică), numeroase restaurante şi cafenele tematice, cinema multiplex cu 12 săli, un spectaculos parc suspendat, un centru de evenimente cu trei săli ultramoderne, prima grădiniţă cu predare în limba engleză din Timişoara, o şcoală primară, un pol regional de business cu 100.000 metri pătraţi de spaţii office clasa A (trei clădiri finalizate şi una aflată acum în costrucţie), un tunel auto şi 4.070 de locuri de parcare.
 
Văzută în cifre, investiţia de 220 de milioane de euro a companiilor IULIUS şi Atterbury Europe, cea mai mare realizată în real estate în regiunea de vest a ţării, arată amploarea şi complexitatea lucrărilor de construcţie, care au presupus o mobilizare impresionantă de resurse umane, tehnice, logistice etc. 
 
Citeşte şi:
 
FOTO Oaza verde de la Iulius Town a costat 8,7 milioane de euro. S-au plantat 1.400 de arbori maturi, cu vârste de până la 60 de ani, aduşi din Italia


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii