Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Institutul de cercetare OncoGen din Timişoara anunţă că a început testarea unui vaccin împotriva coronavirusului SARS Cov2

1
25 Mar 2020 22:01:24
Autor: Stefan Both
FOTO OncoGen
FOTO OncoGen

Cercetătorii de la Centrului de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului „OncoGen“ din Timişoara, au primit reactivii din Germania şi au început testele pentru vaccinul împotriva noului coronavirus SARS Cov2.

Cercetătorii de la centrul OncoGen din Timişoara au anunţat, miercuri seara, că au început testările în laborator a vaccnului împotriva coronavirusului SARS Cov2.
 
„Acum, în lume sunt trei linii de cercetare pe noul coronavirus. De prevenţie (un vaccin), de tratament şi de diagnostic (pentru că nu sunt kituri suficiente pe piaţă). Noi ne-am angajat să le facem pe toate trei. Vom începe să primim ceea ce am comadat din Germania din sponsorizări, ne-am rugat de diverşi sponsori să ne ajute cu câţiva zeci de mii de euro, să putem comanda reactivii de testare a vaccinului. Vom testa eficenţa teoriilor noastre şi sunt aproape sigur că vom reuşi. Cam într-o lună vom putea şti dacă această tehnologie dă roade sau nu“, a declarat, ieri seara, Virgil Punescu, directorul OncoGen Timişoara.
 
Lucrurile s-au mişcat foarte repede, materialele comandate din Germania au sosit, iar testările vaccinului au şi început, deocamdată în laborator.  
 
„O zi importantă pentru OncoGen: avem Vaccinul (echivalentul a 1.000 de doze). Astăzi începem testele. Ieri am terminat sinteza vaccinului. Azi începem testele! Important: Acest vaccin este doar pentru testare în laborator (deocamdată)”, au anunţat cei de la OncoGen, pe pagina oficială de Facebook. 
 

Citeşte şi:

Românii care lucrează la vaccinul anti-COVID-19: „Credeţi că este normal să ne rugăm de chinezi să ne ajute?“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Sandu Blegia Tabacaru
26.03.2020, 09:20:59

Organisatia Mondiala de Sanatate WHO are peste 50 de proiecte COVID19 in toata lumea. https://www.who.int/blueprint/priority-diseases/key-action/novel-coronavirus-landscape-ncov-21march2020.PDF?ua=1 OncoGen Timisoara nu e pe lista.

+1 (1 vot)