Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Interlopul Lucian Boncu, condamnat la 12 ani şi o lună de închisoare într-un dosar de trafic de droguri

1
25 Mar 2021 17:02:31
Autor: Stefan Both
Lucian Boncu FOTO Pressalert.ro
Lucian Boncu FOTO Pressalert.ro

Boncu a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, punere la dispoziţie a locuinţei pentru consumul de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc.

Tribunalul Timiş a pronunţat sentinţa în dosarul în care DIICOT a trimis în judecată, în ianuarie 2020, 13 membri ai grupării conduse de liderul interlop Lucian Boncu în dosarul traficului de cocaină. 
 
Şase dintre aceştia, şase au mers pe procedura simplificată, recunoscând acuzaţiile aduse de procurori pentru a beneficia de reducerea pedepselor. 
 
Instanţa pe fond a stabilit pentru liderul interlop Lucian Boncu o condamnat la 12 ani şi o lună de închisoare, plus o amendă penală de 6.000 lei după ce i-au fost contopite şi sentinţele anterioare.
 
Boncu a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, punere la dispoziţie a locuinţei pentru consumul de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc. Acesta a recunoscut în timpul procesului doar săvârşirea ultimelor două infracţiuni.
 
Iată ce pedepse au primit şi ceilalţi inculpaţi din dosar.
 
Paul Ştefan: şapte ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi camătă. 
 
Marius Oltean, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc, a recunoscut integral acuzaţiile şi a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.
 
Alin Cionca, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, a recunoscut integral acuzaţiile DIICOT, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare. 
 
Banciu Remus, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a recunoscut integral săvârşirea faptelor, a fost condamnat la patru ani şi o lună de închisoare şi amendă de 3.000 lei. 
 
Radu Novac, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc şi de deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi condamnat la şase ani de închisoare. 
 
Deian Miloşev a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi de deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu şi condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare. 
 
Nicolae Gavrilă, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi de deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, a recunoscut integral acuzaţiile DIICOT şi a fost condamnat la doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Stelian Bona, acuzat de  acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. 
 
Niculai Săhlean a fost acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului şi condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare. 
 
Catovic Ramiz, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului,  a recunoscut toate faptele reţinute în sarcina sa de DIICOT şi a fost condamnat la trei ani şi şapte luni de închisoare plus restul de pedeapsă de 818 zile. 
 
Anicic Slavko a fost acuzat de trafic de droguri de mare risc şi condamnat la cinci ani de închisoare. 
 
Dan Ştefan, acuzat de trafic de droguri de mare risc, a recunoscut infracţiunea şi a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare.
 
Sentinţa nu este definitivă putând fi contestată în termen de zece zile la Curtea de Apel Timişoara.  

Citiţi şi:

Înregistrările video care dovedesc planul de asasinare a jurnalistului Dragoş Boţa: „De cinci ani ăla scrie de mine. O să-l împuşcăm”
 

Poliţist concediat după întâlniri de taină cu un interlop aflat în arest la domiciliu: „Scopul vizitelor a fost servirea unor mese“
 

Lider interlop român, acuzat că a comandat asasinarea unui jurnalist. Ce recompensă le-a promis executanţilor
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

TitiPleaşcă
25.03.2021, 17:17:12

Ha ha haa, obezelul asta se credea un fel de Tony Montana al Timisoarei. In cateva luni o sa uite toti cunoscutii de el, ca sa traiasca cat de cat bine in puscarie o sa devina sifon si o da faca denunturi pe banda rulanta.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările