Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Invazie de şerpi pe râul Bega, în apropierea zonelor de promenadă: „Am mai văzut câte un şarpe, dar nu aşa mulţi şi mari” VIDEO

0
17 Jul 2021 17:02:20
Autor: Andreea Ghiorghe

O colonie de şerpi a fost filmată pe râul Bega, foarte aproape de zona de promenadă a timişorenilor. Specialiştii susţin că prezenţa şerpilor este un semn că fauna din râu este echilibrată şi atrag atenţia că aceştia nu sunt veninoşi, fiind şerpi de apă.

Reporterii locali au filmat imginile cu şerpii aflaţi în apropierea aleilor de promenadă din Timişoara. Întrebat dacă a mai văzut un astfel de fenomen, unul dintre localnici a transmis: „Am mai văzut câte un şarpe, dar nu aşa mulţi şi mari. Foarte mari”. 

Specialiştii susţin că prezenţa coloniilor de şerpi în apă e semn că fauna din Bega e echilibrată, iar nivelul poluării mai mic. Totodată, şerpii surprinşi în imagini nu sunt periculoşi, fiind şerpi de apă, care nu au venin, mai transmit specialiştii. 

„Ăsta e habitatul lor, pe sub pietriş, pe sub betoane, acolo stau şi   Se vede un exemplar frumos de Natrix tessellata. puii şi adulţii. Oamenii să se teamă de orice, numai de şarpele asta nu, trebuie să menţionăm că şarpele de apă nici măcar nu are dinţi, are doar zimţişori că să nu scape peştele”, a explicat Lucian Pârvulescu – Universitatea de Vest Timişoara.

VIDEO AICI

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările