Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Judecătoare, despre „răstignirea” procurorilor pentru tot răul din justiţie: „Unde am fost noi, judecătorii, în toţi aceşti ani?”

20
5 Apr 2018 15:18:24
Autor: Daniel Dancea
Preşedintele Tribunalului Timiş, judecătorul de drepturi şi libertăţi, Adriana Stoicescu
Preşedintele Tribunalului Timiş, judecătorul de drepturi şi libertăţi, Adriana Stoicescu

Într-un nouă postare pe pagina sa de Facebook, preşedintele Tribunalului Timiş, judecătoarea Adriana Stoicescu, vorbeşte despre „iluzia” susţinerii necondiţionate a luptei împotriva corupţiei de către societate. În acelaşi mesaj le adresează o întrebare magistraţilor din sistem.

În disputele aprinse pe tema justiţiei care au avut loc în ultimul an, preşedintele Tribunalului Timiş, judecătoarea Adriana Stoicescu, a intervenit periodic cu analize ale situaţiei din justiţie, făcându-se remarcată prin duritatea mesajelor sale, în special la adresa unor colegi din sistem. După desecretizarea protocolului încheiat între Parchetul General şi SRI, judecătoarea a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care arată că  „înţelegerile altora, încheiate în urmă cu mulţi ani, pe deasupra capetelor noastre, ne-au adus în situaţia de azi, în care justiţia e privită cu un zâmbet neîncrezător şi dispreţuitor”.

În acelaşi mesaj, judecătoarea Stoicescu arată că este o amăgire să crezi că lupta anticorupţie este susţinută necondiţionat de societate. „Ne iluzionăm că toată societatea susţine necondiţionat lupta împotriva corupţiei. În realitate, aceasta e dorinţa oamenilor cu bun simţ şi de bună credinţă.A celor care încă mai cred în cei 7 ani de acasă, în reguli şi în munca cinstită, în supremaţia legii. Ceilalţi îi invidiază pe corupţi şi, în adâncul sufletului, îşi doresc să ajungă la fel: în capul meselor pline de bucate, cu tone de aur pe ei, cu maşini şi case fără număr.  Atât”, mai scrie judecătoarea.

Preşedintele Tribunalului Timiş mai arată că „în timp ce alţii erau ocupaţi să caute căile şi mijloacele cele mai potrivite să controleze justiţia, poporul, aşezat comod în fotoliu, privea la televizor spectacolul lipsit de demnitate al încătuşaţilor defilaţi prin faţa camerelor de luat vederi, cu lumini şi microfoane înfipte în ochi. Episodul achitărilor nu l-a mai urmărit nimeni…”.

„Acum, mulţimea e ocupată să arunce cu noroi în capul sutelor de procurori, consideraţi vinovaţi pentru derapajele, grave, e adevărat, ale câtorva. Când foştii reprezentanţi ai magistraţilor au preferat să stea în pasivitate, am stat şi noi liniştiţi la locurile noastre. Acum, sărim la beregata celor pe care tocmai ce i-am ales să ne reprezinte şi care încearcă, de bună credinţă fiind, să îndrepte ce se mai poate îndrepta. Ne lăsăm conduşi de frustrări şi îi contestăm, fără a avea argumente, mânaţi, probabil, doar de dorinţa de a le lua locul, fără să avem înţelepciune şi răbdare….că de susţinere se pare că nu poate fi încă vorba. Îi aducem la stâlpul infamiei pe inspectorii judiciari, uitând că sunt printre puţinii, care, în temeiul legii, prin acţiunile lor, pot să recredibilizeze sistemul, aducându-ne cu picioarele pe pământ atunci când, plini de noi şi copleşiţi de importanţă, ne credem dumnezei”, mai scrie judecătoarea.

În finalul postării de pe pagina sa de Facebook, judecătoarea adresează o întrebare retorică. „Înainte de a ne alătura orbeşte corului de detractori ai procurorilor, acuzându-i pe colegii noştri de toate relele, înainte de a trage adânc aer în piept pentru a striga cu convingere, alături de mulţime, «răstigniţi-i», poate că ar fi momentul să ne privim în oglindă şi într-un exerciţiu de sinceritate, tardiv, dar atât de necesar, să răspundem la o întrebare simplă:  Unde am fost noi, judecătorii, în toţi aceşti ani? Dar să o facem repede, pentru ca timpul nu mai are răbdare, iar vinovaţii fără vină cer să se facă lumină!”, încheie Adriana Stoicescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

dracon
5.04.2018, 17:43:44

In sfarsit , O VOCE LUCIDA SI DIN PARTEA MAGISTRATILOR !

+3 (3 voturi)
m lupascu
5.04.2018, 18:47:00

- unde au fost si pe 25 dec'89

+2 (2 voturi)
Lucifer
5.04.2018, 20:38:55

Să nu ridicăm la rang de Idoli pe aceşti magistraţi. Ei nu sunt nici mai buni, nici mai răi decât societatea în ansamblul ei. Ca o părere: cel puţin 30% dintre procurori şi judecători sunt slab pregătiţi profesional. Mai sunt încă vreo 20% corupţi. Una peste alta, jumătate dintre magistraţi sunt acuzabili de neprofesionalism şi/sau corupţie.

+5 (5 voturi)
RB2016
5.04.2018, 21:35:27

Poate aveti dreptate si mai mult ca sigur ca aveti, dar asta nu inseamna in nici un caz ca nu trebuie sa ii sustinem pe cei 50% care vor si isi fac treaba si deasemenea sa nu marsam la minciunile, dezinformarile, hahaiala si zgomoelel facute de corupti si latrai lor, propagandistii bolsevici gen Cristoiu, Andronic, Mungiu-Pippidi, Gadea, Ciutacu sau Ciuvica. Acesta doamna judecatoare are dreptate si nu ne cere sa ridicam statui la procurori dar sa-i sustine pe ce ce vor diminuare coruptiei

+2 (4 voturi)
Lucifer
5.04.2018, 22:03:56

Da, judecătorii trebuie să fie ca arbitrii de fotbal. Că "fluieră" penalty şi nu este( şi invers!), că fluieră offside şi nu este(şi invers!), că dă cartonaş roşu şi nu trebuie(şi invers!), etc, arbitrul este suveran şi lucrurile rămân cum a decis el, chiar dacă a viciat rezultatul. Este adevărat că nu este chiar acelaşi lucru( mai ales când intri la pârnaie fără vină), dar există mai multe trepte de jurisdicţie-judecătorii, tribunale, curţi de apel, curtea supremă de justiţie- care, cel puţin teoretic, ar trebui să îndrepte greşelile/erorile/ premeditările, etc.

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (20)

Modifică Setările