Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Klaus Iohannis, somat „să se exprime pro creştinism“: „Dacă nu, ne vom exprima noi pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră“

100
19 Oct 2016 08:23:08
Autor: Daniel Dancea
Klaus Iohannis, chemat de preşedintele Alianţei Evanghelice să susţină familia tradiţională FOTO Facebook/Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, chemat de preşedintele Alianţei Evanghelice să susţină familia tradiţională FOTO Facebook/Klaus Iohannis

Foarte implicaţi în demersurile de modificare a Constituţiei, reprezentanţii Bisericii, care au adunat 3.000.000 de semnături în acest sens, vor cu orice preţ această schimbare, cerându-i şi preşedintelui Klaus Iohannis o reacţie. „Chiar dacă ne-aţi promis fapte, vă rugăm frumos să începeţi cu nişte vorbe”, scrie pastorul Viorel Iuga, preşedinte al Alianţei Evanghelice din România, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

UPDATE Klaus Iohannis ia poziţie în chestiunea „cruciadei“ împotriva homosexualilor

Evanghelic luteran şi susţinut de cultele evanghelice din România, preşedintele Klaus Iohannis este criticat acum dur de preşedintele Alianţei Evanghelice din România din cauza lipsei de reacţie în susţinerea demersului de modificare a Constituţiei, astfel încât actul fundamental să prevadă că familia are la bază căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, nu între doi soţi.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, pastorul baptist Viorel Iuga îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să ia atitudine. „În calitate de preşedinte al României, vrem să spuneţi clar şi răspicat că sunteţi de partea familiei, că sunteţi de partea normalităţii şi că nu doriţi să lăsaţi în urma mandatului o ţară cu mai multe păcate legalizate”, scrie Viorel Iuga pe pagina sa de Facebook. „Dacă nu ieşiţi dumneavoastră să vă exprimaţi pro creştinism, vom ieşi noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră”, este mesajul lui Viorel Iuga, care a fost unul dintre pastorii care i-a chemat pe credincioşi să se roage pentru preşedintele României aflat la început de mandat şi să aibă răbdare cu el.Redăm mai jos mesajul integral al lui Viorel Iuga:

„Nu vă este permis!

Domnule preşedinte Klaus Iohannis,

Aţi auzit-o de mai multe ori în ultima perioadă. Cei care v-au respectat şi v-au votat s-au săturat de fapte care nu se văd. Ne-aţi promis fapte, dar nu le vedem. Vă vedem în delegaţii, vă vedem la întâlniri despre care nu ştim cu ce ne avantajează, dar nu vedem fapte pentru binele poporului român. Poporul acesta are nişte valori pe care cred că le cunoaşteţi sau ar trebui să le cunoaşteţi. Poporul acesta v-a oferit un vot pentru schimbări în bine. Poporul român a aşteptat şi continuă să aştepte ceva de la dumneavoastră. Vă spunem sincer că ne-am cam săturat de absenteism. Chiar dacă ne-aţi promis fapte, vă rugăm frumos să începeţi cu nişte vorbe.

În calitate de preşedinte al României, vrem să spuneţi clar şi răspicat ca că sunteţi de partea familiei, că sunteţi de partea normalităţii şi că nu doriţi să lăsaţi în urma mandatului o ţară cu mai multe păcate legalizate.

Pentru că NU ne putem permite să nu fim sinceri, v-o spunem direct: Dacă nu ieşiţi dumneavoastră să vă exprimaţi pro creştinism, vom ieşi noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră. Ne întrebaţi cine nu vă permite absenteismul, tăcerea? În primul rând nu ni-l permite niciunuia Dumnezeu. El este Creatorul familiei şi nu ne permite să facem din ea ce dorim noi. El este Creatorul legilor corecte şi nu ne permite să le folosim greşit. El este Creatorul Bisericii şi nu îi permite să fie şi să facă ce vrea ea. El este Stăpânul Universului şi nu ne permite să îl profanăm cum dorim.

De altă parte, oricât de neplăcut ar suna, vrem să vă spunem că nu vă permitem nici noi, cetăţenii acestei ţări. Câtă vreme suntem aici, câtă vreme suntem cetăţeni care iubim ţara, muncim, ne plătim dările, ne împlinim îndatoririle, câtă vreme vrem să rămânem aici nu vă putem permite să ignoraţi sau chiar să vă bateţi joc de credinţa noastră, de convingerile noastre şi de valorile noastre. Dacă nu vă pasă de noi, nici nouă nu ne va păsa.

Ne rugăm pentru binecuvântarea dumneavoastră, dar şi pentru curajul de a fi de partea adevărului şi de a-l mărturisi indiferent de riscuri”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

100 Comentarii

IonIon Codreanu
19.10.2016, 08:31:32

”vrem să vă spunem că nu vă permitem nici noi, cetăţenii acestei ţări” Asta-i nebunie curată! La noi oricine se crede toată țara!

+28 (50 voturi)
Stefan din nord
19.10.2016, 08:43:15

Dupa principiul Eu te-am facut ,eu te omor ,sustinatorii lui evanghelici si neoprotestanti vin sa-i ceara imperativ sa le asculte cererile Acum sa-l vedem ca orice hotarare va lua o tabara va fi nemultumita

-2 (16 voturi)
Romanul
19.10.2016, 08:43:32

Limbajul si amenințarea pe fata a Președintelui României mă jignește pe mine ca cetățean. Nu poți obliga printr-un astfel de mesaj Președintele ales al României să se pronunțe intr-un subiect atât de delicat cu implicații sensibile de ordin diplomatic la nivel internațional, căci ne place sau nu, multi politicieni de anvergură accepta ca normalitate, ANORMALITATEA.Faptul ca s-au strâns semnături mă lasă indiferent, jumătate din ele sunt ale unor indivizi care au semnat să mai primească ceva pomeni. Problema este serioasa si necesita dezbatere în societate, ori a forța seful statului să se pronunțe fără echivoc mi se pare o lipsă de politețe care mă miră la o fata bisericoasa. Ca să nu fiu înțeles greșit, pentru mine FAMILIA este doar între bărbat și femeie, celelalte variante nu au decât să se numeasca altfel ca tot vor ei diversitate, deci u văd de ce trebuie modificată Constituția când toate di gio marele românești definesc foarte clar cuvântul FAMILIE.

+15 (29 voturi)
Vlas Alexandru
19.10.2016, 09:01:55

E urat cand biserica (ca institutie, scuzati-mi cacofonia) isi exprima astfel de pareri legat de constitutie sau de modificarea (inclusiv neimplementarea) antmitor legi. Ei ne vor prosti in continuare... inca mai au impresia ca suntem in perioada cand orasul Targosviste era capitala Imperiului Tergaistai, oras populat acum milioane de ani de indivizi inalti si blonzi (apropo, cat am ras la articolul asta...). Deci, lasati oamenii sa se bucure de ceea ce sunt, de ceea ce cred... cat timp chestia asta nu implica veste kamikaze (deci nu pune viata in pericol nimanui), atunci totul e ok.

+2 (14 voturi)
otto willy
19.10.2016, 09:11:57

Duhovnicilor cu Mercedes: ramaneti la vanzarea lumanarilor, facute, luate, furate, etc.! Lasati politica de-oparte: nu-i pentru voi! Si cu AMENINTARILE luati-o mai usor: nu-i destul ca-i amenintati pe enoriasi cu iadul, daca nu cotizeaza ca lumea???

+6 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (100)

Modifică Setările