Timişoara

articolul anterior articolul urmator

La sosirea în Germania se poate face gratuit testul pentru COVID-19. „Nu mi-a spus nimeni că trebuie să mă izolez până vine rezultatul”

2
11 Aug 2020 22:59:17
Autor: Stefan Both
Aeroport din Memmingen FOTO Marcel Neag
Aeroport din Memmingen FOTO Marcel Neag

Pasagerii curselor aeriene care pleacă din Timişoara trebuie să treacă prin testare pentru COVID-19 în aeroportul din Germania.

Autorităţile din Germania au introdus judeţele Timiş, Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa şi Mehedinţi pe lista zonelor de risc COVID-19. Regula a intrat în vigoare din 7 august şi presupune ca toate persoanele care intră pe teritoriul Germania să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de sosire sau să se supună testării, în mod gratuit.  
 
Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autorităţile locale de sănătate.
 
Jurnalistul timişorean Marcel Neag, care a plecat astăzi de la Timişoara în direcţia Memmingen, ne-a relatat cele trăite la sosirea în Germania.
 
“Înainte să plec m-am documentat de pe site-ul pus la dispoziţie de autorităţile din Germania. Ştiam că Timişoara este printre zonele galbene şi că trebuie să îmi fac testul. Am citit că se oferă ei să facă testul pe gratis, aşa că nu avea niciun rost să plătesc eu acasă pentru un test. Am ajuns la Memmingen cu o cursă WizzAir. Au fost şi unii pasageri care nu voiau să facă testul spunând că ei vin din Arad, care nu se află în zonă galbenă. Dar cum au luat avionul din Timişoara, aveau nevoie şi ei de test. Am coborât din avion şi ne-am îndreptat spre terminalul de sosiri. Centrul de testare COVID a fost amenajat într-o hală. Am aşteptat cam o oră până să ajung la rând pentru recoltarea probelor. A trebuit să completăm şi nişte formulare, trebuia să spune şi pe ce rând am stat în avion,pentru a putea fi informaţi cei de lângă în cazul în care testul este pozitiv, unde vom sta, adresa de e-mail etc. Au spus că trimit rezultatul pe e-mail între 24 şi 48 de ore. Dar nu au spus că trebuie să stau în izolare până vine rezultatul. Fiecare pasager din avion a putut pleca unde doreşte şi cu ce mijloc avea. În cazul în care testul e pozitiv, probabil că trebuie să stai în carantină. Eu am venit pentru o săptămână în Germania, să-mi vizitez rudele. Oricum, din ce am văzut până acum, atmosfera e foarte lejeră aici, cel puţin aici, lângă graniţa cu Elveţia. Lumea nu se teme, oamenii nu poartă mască, nici distanţare nu am văzut”, a povestit Marcel Neag, proprietarul revistei Timişoara Business&Travel.
Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Radu Alexe
11.08.2020, 23:23:28

Neag las-o balta cu textele astea de cocalar a la Cristi Puiu . N-ai vazut distantare sau oameni purtand masca , daca ai baut inainte de plecare ... si cum germana o stii doar prin semne , nu ne mai aburi ca sa apari si tu la gazeta .

imsi imsi
12.08.2020, 00:26:39

Radu Alexe Cu siguranta ca PSD ul ii la putere in Germania. Asteapta tu mult si bine ca Citu sa ti dea tie ceva gratis de ex un test care i obligatoriu sau un medicament. Mai bine umple de bani niste banci sau corporatii ca asta inseamna pt el liberalismul. In plus habar n ai despre ce vorbesti fiindca situatia in Germania ii fix cum ii descrisa de ziaristul asta. Subiectul Covid ii pe pagina a 2 a, Tv urile nu panicheaza populatia cu bombe ca o eleva s a imbolnavit de corona la mare (au si ei destule eleve idioate da nu le fac reclama). ministrii sanatatii (au in fiecare land cite un ministru) stau la minister si coordoneaza activitatea sistemului medical creind strategii si modalitati de aplicare, nu alearga ca al nostru prin toata tara facind propaganda electorala pnl ista lasind sistemul pe mana unor cocalari politici.