Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Laura Codruţa Kovesi, recompensată cu premiul „Speranţa“ la Timişoara: „Sper să avem în continuare legi pe care să le putem folosi“

4
22 Jun 2018 13:49:59
Autor: News.ro
Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a ridicat Premiul "Speranţa", conferit de Societatea Timişoara
Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a ridicat Premiul "Speranţa", conferit de Societatea Timişoara

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat vineri, 22 iunie, la primirea premiului ”Speranţa” din partea Societăţii Timişoara, că speră ca procurorii să rămână independenţi şi a afirmat că DNA va lupta împotriva corupţiei.

Prezentă la Timişoara pentru a primi premiul ”Speranţa” din partea Societăţii Timişoara, Laura Codruţa Kovesi a declarat că este onorată să primească acest premiu.

”Sunt onorată să primesc acest premiu în numele DNA şi vă mulţumesc pentru cuvintele de apreciere la adresa activităţii noastre. Mesajul de mulţumire vine prin vocea mea din partea tuturor celor care lucrează în DNA: procurori, poliţişti, specialişti, grefieri. Vă mulţumim pentru acest premiu, suntem onoraţi sa-l primim. Am primit invitaţia de a participa la acest eveniment în urmă cu câteva săptămâni şi tot atunci am acceptat să particip în primul rând pentru respectul pe care-l avem pentru Societatea Timişoara şi apoi pentru titlul pe care acest premiu îl are, Speranţa. Societatea Timişoara a fost mereu consecventă în a promova valorile democratice şi statul de drept. Ceea ce apreciez împreună cu colegii mei este consecvenţa cu care au apărat şi promovat un alt lucru: lupta cu oboseala şi cu resemnarea celor care au renunţat să mai spere în adevăr şi cinste. E un alt motiv pentru care azi am venit să particip la acest eveniment”, a declarat Kovesi.

Procurorul-şef al DNA a mai spus, în discursul său, că procurorii au aceeaşi datorie, aceea de a respecta şi de a căuta adevărul.

”Şi noi, ca procurori, avem aceeşi datorie: de a respecta şi de a căuta adevărul, de a ne face datoria respectând legea, de a fi oneşti în tot ceea ce facem. Vom continua să facem acest lucru şi pe viitor. Sper ca procurorii să rămână independenţi. Sper să se păstreze stabilitatea instituţională şi legislativă. Sper să avem în continuare legi pe care să le putem folosi şi să ne facem treaba cât mai bine”, a spus şefa DNA.

Kovesi a adăugat că aşteptările din partea societăţii sunt mari, în ceea ce priveşte activitatea DNA, iar acest lucru este unul ”legitim”.

”Aşteptările din partea societăţii în ceea ce priveşte activitatea noastră sunt ridicate, legitime şi încercăm, şi continuăm să ne facem treaba cât mai bine în fiecare zi. Aşa cum am spus de multe ori, independenţa procurorilor, a sistemului judiciar şi o legislaţie eficientă sunt vitale şi sunt premizele fundamentale entru a lupta cu infracţionalitatea, dar şi pentru a lupta cu corupţia, şi în special cu corupţia la nivel înalt. Sperăm ca aceste lucruri să nu se schimbe. Vă mulţumesc pentru acest premiu şi sper că orice moment dificil pe care-l va traversa instituţia noastră sau societatea noastră, prin unitate şi cu speranţă să depăşim”, a declarat Kovesi.

Societatea Timişoara a acordat premiile pentru anul 2017, astfel, premiul "Speranţa" pe anul 2017 a fost acordat Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Premiul "Alexandra Indrieş" i-a revenit scriitorului şi jurnalistului Radu Vancu. Alexandra Indrieş, pe numele ei adevărat Gloria Lilin, fost deţinut politic, scriitor, membru fondator al Societăţii "Timişoara" şi editorialist la ziarul „Timişoara“, a murit în 1993.

Premiul pentru jurnalism civic "Oscar Berger" i-a revenit jurnalistului Liviu Avram. Oscar Berger a fost regizor, redactor-şef şi director al ziarului Timişoara, până la moartea sa, în 2013.

Premiul "Ion Monoran" s-a acordat istoricului şi cercetătorului Mădălin Hodor. Ion Monoran, poet, membru fondator al Societăţii şi ziarului Timişoara, la care a scris până la moartea sa, în 1993, a fost cel care, în 16 decembrie 1989, a oprit tramvaiele în Piaţa Maria, din Timişoara, moment esenţial în declanşarea Revoluţiei.

Premiul "Secera şi ciocanul" a fost acordat liderilor coaliţiei de guvernare, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Acest premiu nu a fost ridicat, însă, parlamentari din opoziţie s-au angajat că vor transmite acest premiu, celor doi lideri ai Parlamentului. La anunţarea premiului, în sala Bibliotecii Centrale Universitare "Eugen Todoran" din Timişoara, unde a avut loc evenimentul, cei prezenţi au strigat ”DNA să vină să vă ia”, în loc de aplauze.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Un cititor
22.06.2018, 15:03:38

"Prezentă la Timişoara pentru a primi premiul ”Speranţa” din partea Societăţii Timişoara, Laura Codruţa Kovesi a declarat că este onorată să primească acest premiu." Felicitari "Societatii Timisoara" -cei care s-au gandit la acest premiu cu nume sugestiv ! Felicitari Sefului DNA -merita din plin acest premiu ! Lupta impotriva coruptiei, trebuie sa continuie, indiferent de opozitia mafiotilor. Din miile de dosare, este normal sa mai fie si achitari , poate si greseli. Tara pierde masiv bani din buget (de apr 30 de ani), din auza coruptiei. Cine mai recupereaza aceste pierderi ?! Aceste furaciuni sunt materializate in lipsa spitalelor, scolilor, drumurilor, modernizarea satelor. Peste tot. Daca dosarele erau investigate treptat (la timpul lor) nu se aglomerau mai multe achitari intr-un timp relativ scurt, achitari de care se folosesc mafiotii victimizandu-se. Populatia reproseaza DNA-ului, faptul ca multe dintre dosarele mari de coruptie, nu s-au finalizat la timp si unele chiar rasunatoare s-au prescris. Despre multe dintre aspectele aparute in spatiul public, inca nu auzim ca s-ar face verificari. Concluzia, este ca DNA-ul trebuie sa continuie, nicidecum sa fie intimidat de comenariile celor vizati. Coruptia UCIDE !! La modul propriu.

0 (2 voturi)
Tepes
22.06.2018, 20:49:04

Un cititor HĂ HĂ HĂ Ești haios. AntiCORUPȚIA ucide și ea. Întreabă-l pe Toni Greblă. Doar un exemplu. Vrei o listă?

-2 (2 voturi)
Manole Scarlat
23.06.2018, 08:06:07

Dar Corina Bud nu a luat nici un premiu ?

undas
23.06.2018, 09:51:02

jeg la jeg, păduche la păduche, masochist la sadic, ce să le mai ceri, când ei îşi iau singuri gâtul...