Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Legendarul Nicu Covaci a împlinit 71 de ani. A pregătit migdale şi alune la cuptor pentru marele chef de pe malul unui lac

0
19 Apr 2018 15:55:43
Autor: Stefan Both
Nicu Covaci
Nicu Covaci

Nicu Covaci, legedarul muzician de la Phoenix, a împlinit 71 de ani. Liderul trupei Phoenix a dezvăluit pentru "Adevărul" ce va face în această seară, pe malul unui lac, de lângă Bucureşti.

Faimosul Pablo Picasso spunea cândva că “E nevoie de mulţi ani ca să devii tânăr”. Nicu Covaci, legendarul muzician de la Phoenix, este cât se poate de tânăr la cei 71 de ani, pe care i-a împlinit astăzi, 19 aprilie. Deşi trăieşte de mai bine de 30 de ani în Spania, Nicu Covaci va sărbătorii alături de prietenii din România, pe malul unui lac, lângă Bucureşti, unde a pregătit şi o masă specială.
 
“Pregătesc un chef foarte mare, unde am invitat…de sus până jos, de jos până sus, dar vom şi cânta puţin. Vom mânca, vom bea, am pregătit nişte chestii speciale şi sper să-I bucur pe oameni. Am nişte migdale cu alune la cuptor, dar făcute în mod special. Nu te opreşti să le mănânci, dar trebuie, pentru că avem şi alte lucruri. Nu lipsesc mititeii şi altele. Partenerea mea de viaţă e specializată în lucruri dulci, a făcut nişte Tiramisu formidabile, torte cu nucă şi tot felul de jucării din astea. Ne vom simţi bine. Vom cânta noi, vor cânta şi artiştii invitaţi, Va fi o seară frumoasă”, a declarat Nicu Covaci.
 
 
Artistul susţine că toată viaţa a trăit după principiul păsării Phoenix, care este sortită să ardă, dar renaşte mereu. Covaci mai are însă un moto după care se ghidează…
 
“Şi eu le spun alor mei, băieţi, în viaţă e ca la box. Cine rămâne în picioare în final ăla câştigă, nu cel de jos. Cu nasul spart, cu vânătăi, dar nu te dai bătut. Eu nu m-am dat bătut niciodată. Am plătit scump, orice lucru are un preţ, iar dacă eşti dispus să plăteşti preţul, realizezi orice”, a spus Covaci.
 
 
Phoenix a scos recent noul album “Vino, Ţepeş!”, însă, din păcate, discul nu se poate cumpăra, explică Nicu Covaci. 
 
“În primul rând Internetul te fură. Fiecare îşi trage pe gratis de acolo. În al doilea rând, librăriile nu mişcă un deget, dar dacă tu pui un disc şi vrei să-l vinzi cu zece euro, şase euro îţi iau ei. Tu rămâi cu patru. Din aceia doi euro te costă muliplicarea. Rămân cu doi. Păi pe mine ultimul disc m-a costat 65.000 de euro, împrumutaţi. Plătesc şi acuma datorii. E criminal ce se întâmplă”, a afirmat Nicu Covaci.


 
Dacă Nicu Covaci aniversează 71 de ani, în acest an trupa Phoenix face 56 de ani de la înfiinţare, fiind cea mai longevivă formaţie rock din România.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările