Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Liderul mafiei imobiliare din Timişoara, penalizat în puşcărie. Ce abatere „foarte gravă“ a comis Cârpaci în închisoare

11
19 Jun 2019 15:26:07
Autor: Dani Dancea
Ionelaş Cârpaci (dreapta) a fost sancţionat în închisoare FOTO Arhivă
Ionelaş Cârpaci (dreapta) a fost sancţionat în închisoare FOTO Arhivă

Liderul mafiei imobiliare din Timişoara, Ionelaş Cârpaci, condamnat la şapte ani şi două luni de închisoare pentru escrocherii imobiliare, a fost mutat din Penitenciarul Timişoara, unde era încarcerat în regim deschis, la Penitenciarul Arad, în regim închis.

Fugit în Germania înainte de pronunţarea sentinţei finale prin care a fost condamnat la şapte ani şi două luni de închisoare pentru escrocherii imobiliare, Ionelaş Cârpaci, care este şi cetăţean german, a încercat să execute pedepasa în Germania. Încurajat de măsurile luate în ultimii doi ani în favoarea infractorilor, Ionelaş Cârpaci, s-a întors în aprilie 2018 în România, cerând să execute pedeapsa aici. „Cu legile astea noi ce s-a dat în doi ani jumate – doi ani şi şapte luni scapă”, declara la repatrierea lui Câroaci, fiul acestuia, Nelson.

Ionelaş Cârpaci, agresiv în închisoare

Surse din cadrul Penitenciarului Popa Şapcă din Timişoara au declarat pentru „Adevărul” că în primăvara acestui an, Ionelaş Cârpaci, încarcerat în regim semideschis, a creat probleme în închisoare, agresând un deţinut. Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Timişoara a considerat fapta lui Ionelaş Cârpaci „foarte gravă” şi a dispus schimbarea regimului de detenţie a lui Cârpaci, din semideschis, în închis. Pentru că la Timişoara se execută pedepse doar în regim deschis. „A fost sancţionat  în luna martie pentru o abatere disciplinară foarte gravă. A lovit un alt deţinut”, au declarat surse din Penitenciarul Timişoara pentru „Adevărul”.

Cârpaci a cerut în instanţă menţinerea regimului de executare a pedepsei semideschis, arătând că „deţinerea sa în Penitenciarul Arad face imposibil accesul familiei sale la vizitarea sa”. Judecătorii i-au respins, însă, cererea arătând că abaterea lui Ionelaş a fost una foarte gravă, iar sancţionarea sa prin schimbarea regimului de detenţie este pe măsura faptei comise.

„Raportat la abaterea disciplinară pentru care petentul a fost sancţionat, schimbarea regimului de detenţie de la semideschis la închis este temeinică şi legală (sancţionare disciplinară pentru o abatere disciplinară foarte gravă)”, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara, care este definitivă.

Ionelaş va fi resupus unei analize pentru individualizarea regimului de detenţie la începutul lunii octombrie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

mossss ion roata
19.06.2019, 16:13:06

Bine ar fi fost să lovească mai mulţi deţinuţi şi aceia să fie cei care i-au "retrocedat" lepădăturii analfabete tot centrul Timişoarei, adică infractorul Ciuhandu, infractorul Robu etc.! Ionel Sandner, ce să zic! Sper sa-i vină de hac o dată pentru totdeauna "confraţii" de la Arad!

+6 (6 voturi)
Walk Marin
19.06.2019, 16:50:02

Comentariu considerat abuziv.

Coco Cocos
19.06.2019, 18:19:35

nu mai amintiti de acest personaj sinistru pentru timisoara..

+2 (2 voturi)
Tomescu Tom
19.06.2019, 18:50:17

Peste şapte ani şi două luni va fi liber ca pasarile cerului ... Si se va bucura intrega lui familie, peste şapte ani şi două luni... :)))

+2 (2 voturi)
Constantin Bostan
19.06.2019, 18:54:35

Ionelas a reusit sa obtina ilegal sute de imobile ajutat de judecatoras , notaras si primaras ! Partea proasta ca face inchisoare numai el , ceilalti , colaboratorii notaras , judecatoras si primaras sant liberi si cu spaga in buzunar ! Nici Ionelas nu=i de compatimit fiindca va face putina inchisoare si va ramane si cu imobilele obtinute fraudulos , asta-i legea in Rrrominia , furi faci un pic de inchisoare ,, de ochii popii'' , dar ramai cu ce ai furat si nu te mai intreaba nimeni !

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (11)