Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Ludovic Orban garantează formarea unei alianţe PNL - USR-PLUS la Timişoara. Condiţia: un pact de „nonagresiune”

1
24 Oct 2020 12:14:27
Autor: Daniel Dancea
Ludovic Orban şi Dominic Fritz au participat la instalarea în funcţie a noului preşedinte al CJ Timiş, Alin Nica
Ludovic Orban şi Dominic Fritz au participat la instalarea în funcţie a noului preşedinte al CJ Timiş, Alin Nica

Prezent la instalarea în funcţie a noului preşedinte al CJ Timiş, liberalul Alin Nica, premierul Ludovic Orban a dat asigurări că negocierile dintre PNL şi USR-PLUS pentru formarea unei majorităţi în Timiş vor fi duse la bun sfârşit.

„Atât la nivelul judeţului Timiş, cât şi la nivelul Municipiului Timişoara, PNL va forma majoritatea de guvernare locală cu USR-PLUS. Să fim clari. Sigur că la baza acestei colaborări trebuie să stea fundamente solide, un respect reciproc manifestat printr-o atitudune de nongresiune între cele două părţi”, a declarat Orban, la finalul ceremoniei de învestire a lui Alin Nica.  

Prezent la şedinţa festivă a fost şi primarul ales al Timişoarei, Dominic Fritz. Într-un discurs scurt, în care i s-a adresat noului preşedinte al CJ Timiş cu „dragă Alin”, Fritz a dat semnalul împăcării dintre PNL şi USR-PLUS. „Mă bucur că avem o nouă echipă tânără, că avem un nou preşedinte tânăr, cu multe idei pentru judeţ. Vă asigur că o să colaborăm pentru binele Timişoarei şi al judeţului Timiş”, a spus Dominic Fritz în discursul său.

Reamintim, negocierile dintre PNL şi USR-PLUS pentru formarea unor majorităţi în Consiliul Local Timişoara şi CJ Timiş au picat în ultimul moment, PNL invocând declaraţii „contondente” ale deputatului USR Cătălin Drulă.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

VIDEO Ce spunea Dominic Fritz în 2013 despre politica din România: „De ce să nu votez aici şi să facem o schimbare?” 

Cum şi-a adunat averea consiliera USR care a spus despre sine că are o situaţie materială „mai mult decât stabilă”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lucifer
24.10.2020, 12:23:35

Nu cred că o alianţă PNL-USRPLUS poate funcţiona pe termen mediu( 4 ani). Asta din cauza poziţiei USRPLUS, care se manifestă ca o structură politică anti-sistem, anarhică şi fără o poziţie ideologică clar definită. Trebuie luat în considerare planul B, respectiv o alianţă de guvernare FĂRĂ USRPLUS, eventual împreună cu PMP şi UDEMR, ambele afiliate PPE( dreptei europene).

+1 (1 vot)
Modifică Setările