Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Lupul paznic la oi! Agent de pază reţinut în timp ce sustrăgea piese auto din fabrica pe care trebuia să o păzească

0
16 Oct 2014 11:11:10
Autor: Stefan Both
Agentul de pază căra marfa cu taxiul
Agentul de pază căra marfa cu taxiul

Poliţiştii de frontieră au reţinut în flagrant un cetăţean român care sustrăgea piese auto dintr-o fabrică, cu scopul de a le comercializa în Germania. Valoarea bunurilor sustrase în perioada supusă documentării este de aproximativ 30.000 euro.

Lucrătorii specializaţi ai Poliţiei de Frontieră Timişoara au iniţiat, în luna iulie, un complex de măsuri în vederea depistării în flagrant a unui cetăţean român, Claudiu C, din Timişoara, despre care se deţineau informaţii că sustragea piese auto de la o fabrică de componente auto din Timişoara, unde era angajat ca agent de pază.
 
Din investigaţiile efectuate, s-a stabilit că mai multe persoane angajate ale fabricii au sustras componente auto din unitate, bunuri pe care le-au scos fie cu autoturisme, fie în bagajele personale, după încheierea programului de muncă, cu sprijinul agenţilor de pază ale căror atribuţii ar fi fost acelea de a-i controla la ieşirea din fabrică.
 
Aseară, în urma acţiunilor desfăşurate de anchetatori, a fost reţinut în flagrant Claudiu C., în vârstă de 42 ani, în timp ce transporta cu un taxi o cantitate mare de piese auto sustrasă de către acesta din incinta fabricii şi pe care intenţiona să o valorifice pe piaţa neagră din Germania. Bărbatul era angajat ca agent de pază la o firmă de securitate ce are contract de asigurare a pazei pentru fabrica de componente auto din Timişoara.

 
Reprezentanţii fabricii au confirmat faptul că bunurile în cauză sunt fabricate în unitate şi sunt produse pentru export, iar valoarea bunurilor sustrase în perioada supusă documentării de către poliţiştii de frontieră este de aproximativ 30.000 euro.
 
Pe numele lui Claudiu C. a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt şi tăinuire, persoana în cauză fiind reţinută pentru 24 de ore. Cercetarile sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi participaţiei tuturor persoanelor implicate.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările