Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Mai puţin de 20% dintre angajaţii UMF Timişoara apar pe liste ca fiind dispuşi să se vaccineze

7
16 Jan 2021 00:39:57
Autor: News.ro
foto inquam photos
foto inquam photos

Mai puţin de 20% dintre angajaţii Universităţii de Medicină din Timişoara apar pe listele oficiale ca exprimându-şi disponibilitatea de vaccinare, în cazul cadrelor didactice de la medicină din acest oraş proporţia fiind încă mai scăzută, de nici 13%.

 Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explică faptul că mulţi dintre profesorii universităţii, medici de profesie, s-au vaccinat deja în prima etapă, iar cifrele reprezintă un "viciu de raportare".

Conform datelor furnizate, vineri, de Ministerul Educaţiei, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş” din Timişoara doar 18,84% dintre cei 1.417 angajaţi şi-au exprimat disponibilitatea de a se vaccina împotriva COVID-19 în etapa a doua.
 
Cea mai ridicată rată în ceea ce priveşte intenţia de a se imuniza se înregistrează în rândul personalului didactic auxiliar, unde peste 51% dintre salariaţii universităţii sunt de acord cu vaccinarea, precum şi în rândul personalului nedidactic, unde ar vrea să se imunizeze 27,66% dintre angajaţi. În schimb, conform datelor oficiale, doar 140 dintre cei 1.095 de profesori şi-au exprimat intenţia privind imunizarea, reprezentând un procent de doar 12,79, iar dintre cei 9 încadraţi ca personal didactic asociat niciunul nu vrea vaccinare. 
 
Ministrul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, a explicat, vineri seară, într-o intervenţie la Digi 24, că procentul scăzut al celor care se arată dispuşi să se vaccineze are legătură cu faptul multe dintre cadrele didactice ale universităţii sunt medici şi aceştia au intrat deja în prima etapă a imunizării. 
 
"Este un viciu de raportare din partea universităţii pentru că personalul din învăţământul medical clinic, format din medici, s-au vaccinat deja în rândul medicilor. Au gândit să nu mai raporteze disponibilitate de vaccinare pentru a nu afecta numărul de doze necesar a fi planificate, lucru corect, de altfel. Dar această problemă de raportare va trebui corectată şi aduse lucrurile în aşa fel încât să reflecte cât mai fidel realitatea. Dar asta este explicaţia”, a spus Cîmpeanu.
 
Acesta a precizat că situaţia este similară şi în cazul altor universităţi de medicină din ţară, iar aspectul nu este unul "îngrijorător”. 
 
La Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade” din Târgu Mureş puţin peste 30% din personalul didactic titular şi-a exprimat dorinţa de a se vaccina, procentul total în ceea ce priveşte disponibilitatea de imunizare în rândul angajaţilor instituţiei didactice fiind de 43.32. 
 
La Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa” din Iaşi 189 dintre cei 910 profesori se vor imuniza în etapa a doua, intenţia de vaccinare fiind exprimată de 450 dintre cei 1453 de angajaţi au instituţiei, reprezentând 30,97%.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Înţepătorul Fauci
16.01.2021, 01:11:22

Se pare ca profesorii de la medicina evita vaccinul :-) Oare de ce ?

-5 (7 voturi)
Camelia Sorescu
16.01.2021, 01:40:29

Nu îl evită, domnule, nu vedeți că e un viciu de raportare statistic pentru că s-ar fi vaccinat deja în prima etapă? Toți se vaccinează, și câinii și pisicile, chiar și ulii, berzele, șoimii, chiar și biata euglenă și giardia îl vor primi. Încă nu apare în presă dar va apărea, iar dacă nu a apărut ne va spune iar domnul ministru ca e o eroare statistică de raportare. Probabil că în curând o să vedem în marile orașe ale țării bannere de pânză cu Mircea cel Bătrân în dreptul căruia este scris, modificat din Scrisoarea a III-a a lui Mihai Eminescu, "iară tot ce mișcă-n țara asta vaccinat este, de e pace de-i război". Îndrăzniți să nu credeți un Ministru? Lăsând ironia la o parte eu una nu am încredere în cifrele oferite de stat. Au manipulat și mințit atât de mult încât, dacă înainte credeam numărul raportărilor zilnice, acum nici nu le iau în seamă. Oamenii au toate motivele să fie sceptici.

-5 (9 voturi)
aşa şi aşa
16.01.2021, 04:13:56

i F... Cît de corecte sînt, sau nu, astfel de "sondaje", nici nu mai contează... Ce contează cu adevărat e că sîntem bombardaţi cu sfaturi de a ne inocula cu o zeamă chimică (la fel, nici nu contează dacă e eficace, sau nu) pentru a "combate" o boală care pentru majoritatea nu are nici un efect/simptom, şi pentru care trebuie să vină un "specialist", sau şă-ţi faci un test (care nu-i ieftin), pentru a o identifica... A naibii "boală"...

+1 (1 vot)
Camelia Sorescu
16.01.2021, 05:31:58

Domnule asa si asa vă dau un exemplu foarte simplu. Știrile de la ora 5 ne arată mereu moldoveni care violează și se omoară. La modalitatea dar și frecvența cu care se prezintă aceste lucruri ajungeți la concluzia că de cum puneți piciorul în Moldova vor alerga oamenii în jurul dumneavoastră cu securile și bâtele și că veți da peste crime la tot pasul. Este manipulare media. Același lucru se practică și în cazul COVID, se dau numai știri despre câți mor zilnic și câți se îmbolnăvesc accentuânu-se practic partea morbidă care, psihologic vorbind, obține în mod automat o reacție psihologică din partea noastră. Suntem ca oameni concepuți să fugim de durere și implicit de moarte, sunt numeroase studii psihologice despre acest lucru. Să nu mai vorbim de monstruasa contradicție profilactică: recomandarea de după vaccin, aceea de a purta mai departe mască și păstrarea distanței, contrazice fundamental recomandarea de dinaintea vaccinului, anume să-ți faci vaccin pentru a scăpa de virus și implicit de mască și distanță socială. E ca atunci când ne spălăm pe mâini înainte de a decoji o banană nespălată căreia ulterior îi atingem cu mâinile conținutul după ce i-am atins coaja murdară. Spălatul pe mâini nu mai înseamnă nimic în cazul acesta. La fel este și cu fiola experimentală numic vaccin anticovid.

-6 (6 voturi)
Utilizator Adevărul
16.01.2021, 01:25:29

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările