Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Managerii spitalelor din Timişoara care au rămas fără căldură: Tăierea gazului conduce la creşterea dramatismului

2
26 Oct 2021 13:08:38
Autor: Stefan Both
Spitalul Judeţean din Timişoara
Spitalul Judeţean din Timişoara

Maternitatea „Odobescu” şi Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” au găsit o soluţie de încălzire cu centrale proprii. Afectate rămân Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal, Spitalul de Pediatrie „Louis Ţurcanu” şi Institutul de Boli Cardiovasculare.

Managerii spitalelor din Timişoara care au rămas fără căldură, fac un apel către companiile producătoare şi furnizoare de gaze din România să găsească soluţii pntru a asigura furnizarea agentului termic în spitalele din municipiul nostru.
 
„În numele tuturor pacienţilor internaţi în spitalele din Timişoara vă rugăm să ne sprijiniţi prin identificarea unei soluţii care să asigure furnizarea agentului termic în spitalele din municipiul nostru. În această perioadă sanitară de pandemia COVID-19 tăierea gazului în Timişoara conduce la creşterea gradului de dramatism pe care îl înregistrăm deja. Spitalele din Timişoara sunt implicate în lupta cu acest virus nemilos, eforturile noastre în salvarea de vieţi omeneşti fiind supraomeneşti. Vă rugăm pe voi, marii producători şi furnizori de gaz din România să faceţi şi voi aceleaşi eforturi supraomeneşti pentru a contribui la salvarea vieţilor conaţionalilor noştri. Fără o temperatură optimă în saloane eforturile noastre vor fi în zadar iar echilibrul precar pe care l-am asigurat prin dedicare şi implicare va fi năruit”, au transmis managerii spitalelor.
 
„Nu suntem în măsură să analizăm cine este vinovat de situaţia de la Colterm, nu avem căderea şi nici pregătirea să găsim soluţii pentru Colterm, însă vă cerem vouă, mari producători şi furnizori de gaze din România să manifestaţi responsabilitate socială şi să ne ajutaţi în lupta cu acest virus nemilos. Nu opriţi gazul astăzi la ora 12.00. Găsiţi soluţii pentru astăzi, pentru mâine...”, au mai transmis managerii printr-o scrisoare deschisă. 
 
Maternitatea „Odobescu” şi Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” au găsit o soluţie de încălzire cu centrale proprii.
 
Afectate rămân Spitalul Judeţean, Spitalul Municipal, Spitalul de Pediatrie „Louis Ţurcanu” şi Institutul de Boli Cardiovasculare.
 
Reprezentanţii spitalelor vor participa astăzi, de la ora 15.00, la şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a găsi cele mai bune soluţii. 
 
„Nu este o variantă să stăm zile şi săptămâni, trebuie să fie o problemă strict temporară. Toată lumea trebuie să găsească soluţii. Trebuie să evităm o catastrofă umanitară”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Vă mai recomandăm:

Situaţie dramatică la Timişoara. Peste 50.000 de familii şi majoritatea spitalelor rămân fără căldură şi apă caldă
 
Dominic Fritz propune o dublare a tarifelor pentru căldură: „Calea populistă nu rezolvă nimic”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

imsi2 imsi2
26.10.2021, 14:35:23

Pai unnde i fatuca aia UYR ista mare consiliera care punea la cale provocari ca sa puna mana pe un local ? Care local acum cere daune de la primarie pt prostiile USR iste ? Sa iasa sa prinda EON ul sau sa si ceara scuze pt pt prostia din capul ei si din capul celor ce au votat USR.

-7 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
26.10.2021, 23:43:53

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările