Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Managerul unui spital COVID: „Am început să avem paturi libere, dar avem cazuri severe şi foarte severe”

0
23 Nov 2020 18:30:37
Autor: Daniel Dancea
Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeş Timişoara FOTO Facebook/Cristian Oancea
Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeş Timişoara FOTO Facebook/Cristian Oancea

Măsurile stricte luate în judeţul Timiş dau rezultate, susţine managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea. Potrivit medicului, spitalele încep să aibă paturi libere, dar pacienţii care ajung la „Victor Babeş” ajung cu forme severe pentru că merg târziu la spital.

„La noi măsurile au început să dea roade, am intrat într-o fază de platou şi o uşoară scădere. Am început să avem locuri în spitale. În spitalul nostru sunt vreo 30 de locuri şi în cele suport încă pe atât. În schimb, avem cazuri severe şi foarte severe, care stau cu patologie la domiciliu şi vin cu patologie avansată, în care plămânul e două treimi distrus”, a spus Cristian Oancea, potrivit Digi24.

Managerul de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara a mai declarat pentru sursa citată că mare parte din aceste cazuri severe sunt înregistrate în rândul tinerilor. Medicul spune că oamenii trebuie educaţi astfel încât să înţeleagă că dacă au simptome de COVID care nu trec repede, trebuie să meargă la spital.â

„Când un pacient are febră şi nu se remite, ar trebui să sune la 112 sau să se adreseze spitalului. Când disfuncţia respiratorie e avansată, e într-o formă severă. Observăm că mai nou familia sau cei care sunt lângă el îl aduc mai „cu forţa”, pentru că-şi dau seama că nu se simte bine”, a mai spus Oancea la Digi24.

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

Medicul Virgil Musta: Nu vă faceţi planuri pentru Crăciun. Nu cred că putem să sărbătorim morţi

VIDEO Tratament inovator, folosit pentru tratarea COVID-19 la spitalul în care lucrează doctorul Virgil Musta

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările