Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Manelele, grătarele cu mici şi proţapurile, interzise la evenimentele de pe domeniul public din Timişoara

11
26 Nov 2019 19:24:35
Autor: Stefan Both
Atmosferă de la Târgul de produse tradiţionale din Piaţa Traian
Atmosferă de la Târgul de produse tradiţionale din Piaţa Traian

Nicolae Robu a transmis o notă internă Societăţii Pieţe SA,   Biroului Autorizare Activităţi Comerciale, Biroului Organizare Evenimente şi Politiei Locale.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, vrea să stopeze depravarea oraşului de pe Bega, după ce Piaţa Traian a fost transformată într-un bâlci sătesc de către angajaţii de la Pieţe SA, în urma unei idei venite de la directorul societăţii, Ionuţ Nasleu. Concret, de câteva luni, locuitorii din Traian au parte de un aşa zis „Târg de produse tradiţionale”, unde zilnic răsună muzica populară, unde micii sfârârie, iar atmosfera este una specifică unui sat, nicidecum de viitoarea Capitală Culturală Europeană. 
 
Picătura care a umplut paharul lui Robu a fost recitalul unor lăutari care au făcut „dedicaţii” chiar primarului Timişoarei.
 
Nicolae Robu a transmis o notă internă Societăţii Pieţe SA,   Biroului Autorizare Activităţi Comerciale, Biroului Organizare Evenimente şi Politiei Locale.
 
Cu toţii au fost anunţaţi că s-a terminat în Timişoara cu manelele şi cu micii pe domeniul public.
 
“Având în vedere unele lucruri neavenite, petrecute în oraşul nostru la diverse evenimente, dispun următoarele: 
 
1.Se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al municipiului Timişoara, în aer liber precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită. 
 
2. Se interzice folosirea pe domeniul public al municipiului Timişoara, în aer liber, a grătarelor, proţapurilor şi altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum şi degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensităţi deranjante. 
 
Nerespectarea celor de mai sus va conduce la sancţionarea drastică a celor vinovaţi, inclusiv a persoanelor cu funcţii de conducere în structurile implicate, care nu au luat măsurile de rigoare pentru ca nerespectarea să nu se producă”, a transmis primarul Nicolae Robu.

 
De altfel, în Timişoara există un regulament clar legat de ce muzică se poate difuza în spaţiul public, elaborat încă din anul 2007. În hotărârea de consiliu local se specifică genul de muzică care se poate asculta la terase pe zone şi în centrul istoric.  Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Hoher Herman
26.11.2019, 19:37:43

Pai si "hetnia" care il voteaza constant pe Roibu asta din ce mai scoate bani sa cumpere si restu' centrukui? Ca doar din ciordeala "iese" ceva parai, da' numa nu destul!

0 (6 voturi)
gigione deladolj
26.11.2019, 19:51:36

Domnu pletosu Robu, da pe excelența sa cîrpaci, l ai "consultat" in decizia asta?

-1 (5 voturi)
ovidiu preda
26.11.2019, 19:38:20

Doar rroma au voie, baftale

+2 (2 voturi)
foarte atent
26.11.2019, 20:08:18

pai are dreptate, astea polueaza la greu ! ati vazut ce fum se face ?!

+2 (2 voturi)
Guenther Mann
26.11.2019, 20:15:40

centenariul ocuparii orasului Timisoara cu 8% romani, trebuie sarbatorit cumva. intr-un mod cat se poate de blacano-mitico-mioritic. sa vaza lumia ca-i pamant stravechi rromanesc si ca asa si duhneschte si straluscheschte si foneschte maneleschte. Incredibil, orasul unde este inmormantata iubita lui Beethoven, unde a fost compusa piesa "Vremuri" de Phoenix, asazi fonuieste manele.

-1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările