Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Maratonul vaccinării la Timişoara. Trei zile, non-stop, 13.000 de doze de Pfizer: Vom putea vaccina aproximativ 200 de persoane pe oră

1
20 Apr 2021 14:22:20
Autor: Stefan Both
Se amenajează centrul de vaccinare de la CRAFT
Se amenajează centrul de vaccinare de la CRAFT

În perioada 23-25 aprilie 2021, la Centrul Regional de Afaceri CRAFT din Timişoara se va desfăşura un adevărat maraton de vaccinare, sub sloganul “Pune umărul pentru Timişoara. Vaccinează-te!”.

Pe parcursul a trei zile, non-stop, atât ziua cât şi noaptea, sute de cadre medicale voluntare şi studenţi la Universitatea de Medicina şi Farmacie din Timişoara vor fi la datorie pentru a-i primi pe timişorenii care doresc să se vaccineze, într-o iniţiativă comunitară fără precedent, cu un scop unic: victoria prin vaccinare a Timişoarei, în faţa pandemiei. 13.000 de doze de vaccin Pfizer vor fi la dispoziţia doritorilor, care sunt aşteptaţi vineri, sâmbătă şi duminică (23-25 aprilie), la Centrul Regional de Afaceri. 
 
“Peste 300 de studenţi şi 200 de medici voluntari vor participa la această activitate.Fără o imunizare de masă această pandemie nu se va opri, e nevoie de minimum 70-80%, fie prin vaccinare, fie prin boală. E indicat să se facă prin vaccinare, pentru că cea din boala aduce şi sechele şi la o scădere a calităţiii vieţii”, a declarat Octavian Creţu, rectorul Universităţii de Medicină din Timişoara.
 
În primele ore de la începerea înscrierilor s-au înregistrat deja 300-400 de persoane.
 
“Vă rugăm să fiţi alături de noi în acest proces. Din spirit de responsabilitate şi empatie faţă de comunitatea în care trăim. Ne dorim să grăbim cursa noastră şi să ajungem la o viaţă normală, la regăsirea libertăţii. O facem cu un mesaj pozitiv. Nu mai vrem să insistăm pe partea intunecată a pandemiei, a ceea ce se vede din spital. Vom oferi vaccinare timp de 64 de ore continuu şi se face cu Pfizer. Sperăm ca oamenii să vină. Noi vom organiza rapelul pentru toti cei care vin la maraton”, a spus Dorel Săndesc, şeful ATI de la Spitalul Judeţean din Timişoara.

 
Conform organizatorilor, pe ziua de vineri locurile sunt aproape ocupate. 
 
“Vom avea 30 de fluixuri. Fiecare flux va avea doi medici specialişti însoţi de medici rezidenţi, studenţi. Vom putea vaccina aproximativ 200 de persoane pe oră, cu cele 15 minute de stat. Iniţial am avut 10.000 de doze de vaccin, dar ne-am extins la 13.000. În primele ore s-au înscris 300-400 de persoane”, a spus Georgiana Bobouţeanu, medicul coordonator al centrului de vaccinare. 

 
Accesul la vaccinare este gratuit, pe bază de programare, online, pe platforma RoVaccinare şi la două numere de telefoane; un număr naţional (021.414.44.25) şi unul doar pentru timişoreni (0356.406.517).
 
Vă mai recomandăm:

Primul oraş din România în care vaccinarea anti-COVID se poate face în cabinetele medicilor de famile

Se deschide cel mai mare centru de vaccinare din Timişoara. 720 de persoane pe zi pot fi imunizate cu Pfizer-BioNTech

Prima zi de vaccinare la mall. „Cei care nu fac vaccinul aşteaptă să dea Domnul să se facă bine ceilalţi” VIDEO 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

kitty kat
20.04.2021, 14:34:24

Bravo lor!

Modifică Setările