Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Medic român din Anglia, după ce s-a vaccinat anti-COVID: „Eu cred în Dumnezeu şi ştiinţă” VIDEO

0
23 Dec 2020 06:14:19
Autor: Daniel Dancea
Ciprian Cociuba este medic ATI şi lucrează în Anglia de 12 ani FOTO Youtube (captură)
Ciprian Cociuba este medic ATI şi lucrează în Anglia de 12 ani FOTO Youtube (captură)

Un medic român stabilit în Marea Britanie anunţă, pe contul de Youtube al bisericii române din Yeovil, din care face parte, că s-a vaccinat anti-COVID. Medicul susţine că vaccinul este „o binecuvântare”. „Cred în Dumnezeu şi în ştiinţă”, susţine medicul român din Marea Britanie.

Născut şi crescut în Pâncota, judeţul Arad, Ciprian Cociuba a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Timişoara, iar de 12 ani trăieşte împreună cu familia în Marea Britanie. Ciprian lucrează ca medic ATI în spitalul din Yeovil, un oraş din sudul Angliei, şi este membru activ al unei biserici româneşti din Yeovil. Într-o înregistrare pe contul de Youtube al bisericii din care face parte, Ciprian anunţă că s-a vaccinat anti-COVID, considerând că vaccinul apărut pe piaţă e „o binecuvântare”.

„Cu toţii am auzit că vaccinul e ceva dubios, malefic, că cineva vrea să ne facă rău tuturor, ba unii chiar credeţi că e semnul 666 şi e cu adevărat mâna lui Satan. Eu nu cred aceste lucruri nefondate. Astăzi mi-am făcut vaccinul şi l-am făcut cu încredere şi bucurie pentru că eu cred în Dumnezeu şi cred în ştiinţă. Cele două lucruri nu sunt deloc incompatibile. Din contră. Ştiinţa şi natura ni-L prezintă pe Dumnezeu ca un creator extraordinar. Fără doar şi poate, vaccinurile de-a lungul istoriei au fost o binecuvântare venită de la Dumnezeu”, spune medicul român, în înregistrarea de pe Youtube.

„Mă încred în experţii din domeniu”

Ciprian Cociuba consideră că „vaccinul anti-COVID e răspunsul Lui Dumnezeu la rugăciunile noastre”. „Avem de-a face cu o infecţie virală şi e clar că singura noastră scăpare este un vaccin. Fără un vaccin nu vom ieşi din această pandemie. Eu nu spun că sunt un expert în vaccinuri, dar ca în orice alt domeniu în care nu mă pricep, decât să îmi dau cu părerea vorbind prostii şi făcându-mă de râs, mă încred în oamenii de ştiinţă şi în experţii din domeniul acela. Pentru unii e foarte greu să facă lucrul acesta pentru că ei sunt experţi în toate lucrurile. Unii sunt experţi în politică, în medicină, în religie şi, bineînţeles, în nanotehnologie. Oamenii aceştia, în general, nu au încredere în nimeni. Nici măcar în Dumnezeu”, mai spune Ciprian Cociuba, adresându-se celor care urmăresc pagina bisericii din care face parte.

„Nu ne vom transforma în mutanţi”

Medicul român a mai explicat că vaccinul este sigur, fiind testat pe mai mult de 20.000 de oameni, iar în Anglia, în prima săptămână, au fost vaccinaţi aproximativ 200.000 de oameni. Ciprian Cociuba a mai arătat că tehnologia în cazul vaccinului anti-COVID este diferită de cea a vaccinurilor clasice, dar nu există motive de îngrijorare.

„Spre deosebire de vaccinurile tradiţionale, vaccinul anti-COVID nu conţine antigeni, ci conţine material genetic, ARN viral care, introdus în organismul nostru, e programat să producă exact proteina prin care virusul se ataşează şi infectează celulele noastre. Având această proteină, în urma vaccinării, corpul nostru va produce anticorpi, care ne protejează. ARN-ul viral nu intră în nucleul celulelor nostre, aşa că AND-ul nostrum nu se modifică. Nu ne vom transforma în monştri sau în mutanţi modificaţi genetic”, a mai punctat medicul Ciprian Cociuba.

„Nu avem motive să anticipăm reacţii de lungă durată”

Medicul român din Anglia admite că efectele pe termen lung nu sunt cunoscute, dar „nu avem motive să anticipăm reacţii de lungă durată şi nu avem altă soluţie pentru că nu vom putea ieşi din criza mondială decât în urma unui vaccin”.

„Dacă tu spui: «Voi lua vaccinul, dar nu acum, ci în viitor, să văd dacă şi cum funcţionează la alţii», gândirea asta e total greşită, trădează mult egoism şi o atitudine centrată pe sinele tău, pe eul tău. Eu cred că în special noi creştinii trebuie să judecăm bine lucrurile şi în loc să ne temem şi să tragem plapuma de noi, trebuie să ieşim afară, să ne încredem în Dumnezeu, să nu ne temem nici chiar de moarte şi să dăm un exemplu bun semenilor noştri, ca nişte oameni care ne sacrificăm, astfel arătând încrederea ce o avem în Dumnezeu”, a mai arătat medicul, potrivit căruia neîncrederea în vaccin vine şi dintr-o neîncredere sădită în timp în sistemul medical.

Pentru un creştin e o ruşine să vorbească prostii, să povestească impresii ce le-a citit, probabil pe Facebook, dar e o datorie a lui să se documenteze din surse credibile”,mai spune medicul în mesajul adresat comunităţii creştine din care face parte.

În primăvară, după izbucnirea pandemiei, într-o altă înregistrare devenită virală, medicul Ciprian Cociuba atrăgea atenţia asupra informării corecte pentru combaterea teoriilor conspiraţiei. „Se vorbeşte foarte mult despre tot felul de conspiraţii. Despre faptul că virusul ar fi creat în laborator. Unii spun că vine de la chinezi, unii spun că vine de la ruşi, alţii de la americani. Alţii spun că e controlat chiar de Antihrist şi că vaccinul nu e altceva decât semnul fiarei (666) şi tot felul de enormităţi de îţi stă în mintea în loc. Cred că e important să fim bine informaţi”, a declarat medicul, care şi-a încheiat mesajul avertizând că la un moment dat toţi vom muri. „Mai devreme sau mai târziu vom muri cu toţii. Ori de virus, ori de altă boală. Întrebarea este dacă eşti împăcat cu Dumnezeu”, spunea medicul în înregistrarea de pe Youtube, realizată în primăvară.


 

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cum să îţi faci singur, acasă, testul rapid pentru coronavirusul SARS CoV2. „Fiecare virus lasă în organismul nostru urme”

Testul care arată diferenţa dintre gripă şi COVID: „Este singura metodă de a afla dacă pacientul este infectat cu virusul gripal sau cu SARS-CoV-2”

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările