Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Mii de credincioşi au participat la pelerinajul din jurul Catedralei Ortodoxe din Timişoara: Dumnezeu a binecuvântat Ţara Banatului cu un sfânt VIDEO

4
14 Sep 2021 23:57:17
Autor: Stefan Both
Pelerinaj cu moaştele Sfântului Iosif de la Partoş
Pelerinaj cu moaştele Sfântului Iosif de la Partoş

În 15 septembrie, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Mitropolitul Timişoarei şi Ocrotitorul Banatului, Catedrala Mitropolitană din Timişoara îşi prăznuieşte patronul spiritual.

La fel ca în fiecare an, în 15 septembrie, Catedrala Mitropolitană din Timişoara îşi cinsteşte, prin rugăciune, ocrotitorul spiritual, Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş.

Potrivit tradiţiei, în 14 septembrie are avea loc şi procesiunea cu moaştele Sfântului Ierarh, însă doar în jurul catedralei.  
 
„Cu dezlegarea cuvenită de la autorităţile de stat, în situaţia asta de pandemie, avem dezlegare ca anul acesta să facem pelerinajul pe uliţa aceasta din jurul Catedralei. Vă îndemnăm, largă este uliţa, staţi cât mai depărtaţi unii de alţii, să împlinim şi cele ale lui Dumnezeu, dar şi cele ale medicinei...Sfântul Iosif, iată, cu ajutorul lui Dumnezeu, o să fie luat acum pe umeri de părinţi, şi dus prin cetate, să vadă ce mai este prin cetatea în care, în urmă cu peste 300 de ani, era aici“, a spus mitropolitul Ioan Selejan. 
 
Mii de credincioşi au venit şi în această seară la procesiunea care s-a desfăşurat pe traseul Catedrală – Podul Maria – Podul Mihai Viteazul – Catedrală.  

 
După procesiune, racla cu sfintele moaşte a fost deschisă şi aşezată în faţa Sfântului Altar. Programul liturgic a continuat la catedrală, în noaptea de 14 spre 15 septembrie. 
 
„Cu ce a binecuvântat Dumnezeu Ţara Banatului, cu un sfânt, care a înveşmântat cuvântul lui Dumnezeu în bună mireasmă duhovnicească a templului de pe Muntele Athos. Sfinte Ierarh Iosif, roagă-te la Dumnezeu, pentru noi. Sfinte Ierarh Iosif, ajută-ne. Să nu ne mai îndoim de cuvântul lui Dumnezeu scris în Evanghelie. Doamne, ajută-ne şi îndepărtează de la noi toată îndoiala care se mişcă de multe ori ca o corabie pe valurile mării când nu este condusă de cârmaci“, a mai spus Ioan Selejan. 

Vă mai recomandăm:

Cine a fost Sfântul Iosif cel Nou, la moaştele căruia lumea stă la coadă în Catedrala din Timişoara

FOTO 20 de lucruri inedite despre Catedrala Mitropolitană din Timişoara


 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Stefan din Nord
15.09.2021, 07:58:08

Toti erau vaccinati sau aveau teste negative ? Cretinilor care sunteti cretini si va adunati cu zecile de mii la spectacole ,stadioane ,manifestari religioase etc in plina pandemie Apoi sufocati spitalele si sectiile ATI cersind inca cateva zile de viata .

-9 (11 voturi)
dumitru lazar
15.09.2021, 08:26:01

Esti o rusine pentru Bucovina .

-10 (12 voturi)
Adrian Foangǎ
15.09.2021, 08:46:12

Fix ce trebuia: un pelertinaj cu ciolane, sa fie bine pentru timisoara. Cu mostele si cu Fritz, sunteti asigurati, timisorenilor... lapte si miere va curge peste capetele voastre slinoase.

-8 (10 voturi)
Eduard
15.09.2021, 10:13:23

Prostia si ignoranta nu sunt dureroase din pacate. Daca se vor infecta vor merge la spital sa se trateze nu la biserica.

+9 (9 voturi)
Modifică Setările