Milionarul Romeo Dunca, după ancheta DNA de la vârful Poliţiei Timiş: „DNA-ul nu îşi face treaba cum credem noi. E atâta de lucru, că ar trebui 10 DNA-uri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri Romeo Dunca nu se lasă impresionat de arestarea şefilor din Poliţia Timiş. Vrea să vadă anchete ale DNA-ului asupra celor care „au prăduit ţara de miliarde”
Omul de afaceri Romeo Dunca nu se lasă impresionat de arestarea şefilor din Poliţia Timiş. Vrea să vadă anchete ale DNA-ului asupra celor care „au prăduit ţara de miliarde”

Arestarea şefilor din Poliţia Timiş scoate la iveală un posibil conflict de interese al unuia dintre poliţiştii de la Rutieră, a cărui soţie are o firmă de camioane. Milionarul Romeo Dunca, cel mai important transportator din Banat, susţine că este un conflict de interese, dar spune că problemele de care ar trebui să se ocupe DNA-ul sunt mult mai importante. Dunca a vorbit şi despre posibilitatea intrării lui în politică.

Surse din rândul Poliţiei Timiş au dezvăluit pentru „Adevărul” că unul dintre poliţiştii de la Rutieră reţinuţi în dosarul în care au fost arestaţi şi şefii IPJ este în conflict de interese pentru că din postura de poliţist la Rutieră poate avantaja firma de camioane pe care o deţine soţia sa. Contactat de „Adevărul” pentru a exprima un punct de vedere vizavi de această situaţie, cel mai important transportator din Banat, milionarul Romeo Dunca a declarat că este evident conflictul de interese, indiferent cât de mult s-ar implica poliţistul prin încurcarea concurenţilor sau prin avantajarea firmei pe care o deţine.

„Nu poate nici omul ăla (n.r. poliţistul) să facă ceva decât regional. Dar un conflict de interese este un conflict de interese, indiferent că e mare sau e mic. Ori lucrezi pentru stat şi îţi asiguri traiul, iar din soldă nu poate fi deosebit, ori te apuci de o afacere comercială şi urmezi toate căile ca să rezişti la bătălia de acolo. Cât de mult, ce înseamnă ajutorul, ce înseamnă să îi încurci pe ceilalţi, nu ştiu, dar circulând pe drumurile din România, toţi suntem pasibili de contravenţii pentru că e greu să desfăşori o activitate normală atâta timp cât nu există autostrăzi, locuri de parcare şi condiţiile de trafic sunt cum sunt. Totul este la cheremul micii înţelegeri. Suntem aşa de obişnuiţi cu micile porcării încât nici nu le mai simţim că ne-ar încurca. Atât de multe sunt, la fiecare nivel, că nici nu ne mai atrag atenţia”, a declarat Dunca.

Omul de afaceri a mai declarat că sunt fapte mult mai grave decât „micile şpăgi” pe care le iau poliţiştii pentru a închide ochii la anumite nereguli. Dunca a mai declarat că pentru a avea pretenţia ca şeful Poliţiei, spre exemplu, să fie curat ca lacrima, statul trebuie să îi dea salariu de 5.000 de euro lunar, iar un judecător 10.000 de euro lunar. „Să poată avea şeful Poliţiei 5.000 de euro, trebuie ca bugetul de stat să aibă bani, şi pentru ca bugetul să aibă bani, statul trebuie să aibă o economie sănătoasă şi ca să ai economie trebuie să nu o fi prăduit nimeni. E simplu”, a mai spus Dunca.  

Patronul Dunca Expediţii a mai spus că DNA-ul are trebui să de ocupe de cazuri mult mai importante decât în prezent. „Sunt altele mult mai grave care stau şi aşteaptă la rând. Să ne arată şi nouă cu Electrica, cum au prăduit alţii zeci de milioane. Nu că nu ar fi îndreptăţit să facă asta (n.r. anchetarea şefilor Poliţiei), dar ar trebui să se uite la lucruri mult mai serioase care ne lovesc la coloană. Astea sunt mărunţişuri. Unde te uiţi vezi o faptă de corupţie, trebuie să le lăsăm pe cele mici şi să mergem la alea mari. DNA-ul nu îşi face treaba cum credem noi. Sunt un pic nişte, valuri. E atâta front de lucru că ar trebui 10 DNA-uri şi să o ia în ordine valorică. Avem 100 de procurori care poate să facă pe an cinci cazuri.  Le luăm în ordine valorică. Ce mă interesează pe mine că au prins un poliţist care a luat un pic de şpagă. Şi dacă e şeful Poliţiei?! Vrem să vedem unde s-au împărţit banii, cât costă un kilometru de autostradă, unde sunt resursele, de ce s-au acceptat anumite preţuri, de ce au avut unii firmă cu care au făcut în 3 zile profit de 40 de milioane de euro vânzând curent. Acolo sunt lucrările, să-i căutăm pe băieţii ăia care au venit şi au furat miliarde”, a adăugat Dunca.

Omul de afaceri a mai spus că şi-a impus să nu lucreze cu statul niciodată şi a respectat angajamentul, cu mici excepţii. „Nu lucrez cu Statul. Mi-am pus nişte interdicţii. E interzis să lucrez cu Statul pentru a nu fi târât în tot felul de mizerii. Mi s-a propus să intru şi eu în politică. Suntem două lumi diferite. Este exact ca şi când ai zice că vrei să te duci în iad ca să îi sfinţeşti pe toţi de acolo. E atât de mare mizeria şi incompetenţa, încât nu aş avea ce să fac, să mă cert cu toată lumea? Ar fi interesant să intru în politică atunci când vor rămâne vacante trei sfert la sută din locuri pentru că nu mai vrea să meargă nimeni. Când cei care merg acolo să fure, să parvină o să înţeleagă că nu o să mai poată”, a mai spur Romeo Dunca.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite