Ministrul Agriculturii a anunţat ce se va întâmpla cu produsele din programul „laptele şi cornul“ care sunt pe punctul de a expira: „E grav că a durat atât“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Agriculturii Adrian Oros FOTO gov.ro
Ministrul Agriculturii Adrian Oros FOTO gov.ro

Ministrul Agriculturii, Adrian Nechita Oros, a declarat, miercuri, la Timişoara, că Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care produsele care nu au mai fost distribuite prin programul „laptele şi cornul” să nu fie aruncate.

Emiterea unei ordonanţe care să permită distribuirea laptelui din cadrul programului „laptele şi cornul” către alţi beneficiari. Aceasta este soluţia găsită de Ministerul Agriculturii pentru a salva sute de tone de produse lactate care riscă să expire după ce nu au mai fost distribuite în şcoli ca urmare a pandemiei.

„Credinţa mea este că nu o să expire (nr. produsele). Eu în 18 martie am anunţat toate consiliile judeţene că am comunicat Comisiei Europene şi Comisia a acceptat ca noi să plătim în continuare furnizorii pentru că nu ştiam cât va dura criza şi că produsele respective pot fi repartizate la alţi beneficiari. Nu s-a întâmplat acest lucru. Consiliile judeţene au spus că nu au un act normativ, deşi acea perioadă de stare de urgenţă permitea să se ia decizii la nivelul fiecărui judeţ, mai ales că noi comunicasem oficial acest lucru”, a explicat ministrul Agriculturii, Adrian Nechita Oros, blocajul apărut în redistribuirea produselor.

Ministrul Agriculturii a mai anunţat, la Timişoara, că a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă ce va fi aprobat „în curând”. „Am elaborat o ordonanţă de urgenţă. În curând va apărea această ordonanţă de urgenţă şi cu siguranţă înaintea de expirarea acestor produse ele vor fi repartizate. Sigur că este grav că a durat atât de mult. Cei de la consiliile judeţene vor decide cum vor fi repartizate produsele. Noi nu avem niciun interes ca producătorii şi procesatorii să piardă. Ei şi-au făcut treaba”, a mai declarat Oros, la Timişoara.

Recent, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a avertizat că în depozitul firmei de procesare a laptelui Simultan, care are contracte de distribuire a laptelui în şcoli sunt 600 de tone care riscă să expire pentru că, din cauza pandemiei, produsele nu au fost distribuite în şcoli.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite