Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Culturii din Italia vine pentru două zile la Timişoara

0
6 Oct 2011 14:44:33
Autor: Stefan Both
Giancarlo Galan, Ministrul Culturii din Italia
Giancarlo Galan, Ministrul Culturii din Italia

Giancarlo Galan, Ministrul Culturii din Italia, vine pentru două zile în capitala Banatului, pentru a participa la “Săptămâna limbii şi culturii italiene” din Timişoara.

Comunitatea italienilor din Banat va avea parte în perioada 17-21 octombrie de o importantă manifestare dedicată celor 150 de ani de la făurirea Republicii Italia. Consulatul General Italian din Timişoara a pregătit un program special care se va axa pe latura muzicală sub genericul “Italia e”.

 “Este cel mai important eveniment de promovare a limbii şi culturii italiene, care s-a organizat vreodată la Timişoara. Puteam să facem tot felul de simpozioane, dar am preferat calea muzicii, pentru că are un limbaj universal”, a spus Stefano Mistretta, consulul italiei la Timişoara.

Invitatul special al italienilor va fi Giancarlo Galan, Ministrul Culturii din Italia, care a mai fost la Timişoara pe vremea în care era preşedintele Regiunii Veneto. Galan se va afla în România în perioada 19-20 octombrie, când se va întâlni cu autorităţile locale, rectorii universităţilor, directorii instituţiilor de cultură şi cu oamenii de afaceri italieni. 

Evenimentele de la “Italia e” vor demara pe 17 octombrie, cu un recital de pian şi voce, în sala Bibliotecii Universităţii de Vest, urmat a doua zi de un concert susţinut de un trio din Italia. Pe 19 octombrie, în prezenţa ministrului Giancarlo Galan, va avea loc un concert simfonic la Palatul Baroc. Pe 20 octombrie, tot la Biblioteca “Eugen Todoran” va cânta Miliso Locascioli.

Pe 21 octombrie, în Aula Magna a Universităţii de Vest va avea loc proiecţia filmului de “Pinocchio”, de Ronerto Benini. Manifestările se vor încheia cu un concert în Piaţa Victoriei, cu Compact şi Luca Virago, din Italia.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările