„Minunile” cu pietre de jad şi infraroşii se vând la showroom cu 2.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii sunt convinşi că aparatele de termomasaj îi ajută se se simtă mai bine
Oamenii sunt convinşi că aparatele de termomasaj îi ajută se se simtă mai bine

În fiecare zi, 400 de oameni îşi iau porţia de relaxare într-un magazin de prezentare care oferă tratamente gratuite cu pietre de jad şi infraroşii. Este vorba de o strategie de marketing prin care clienţii sunt lăsaţi să testeze gratuit, luni la rând, „aparate-minune" care costă cel puţin 1.000 de euro.

Ora 7.30 Afară e încă întuneric, ploaia nu s-a oprit de ore bune, dar zeci de oameni încep să se încoloneze, treptat, pe strada Popa Şapcă din Timişoara. Majoritatea sunt în vârstă, iar niciunuia nu îi lipseşte plasa sau sacoşa în care sunt aranjate cu grijă prosoape, sticle cu apă şi haine de schimb.

Ora 8.00 În grupuri de câte 30 de persoane, oamenii intră într-o încăpere ale cărei reguli le cunosc şi le respectă de zile bune. Două doamne încep să le vorbească la microfon despre efectele pietrelor de jad şi ale razelor infraroşii, despre cum se pot relaxa şi cum pot scăpa de dureri prin tratamentul cu acestea. Pe fundal se aud câteva melodii, şi nu durează mult până când oamenii încep să se dezmorţească. După ce sunt informaţi despre beneficiile aparatelor de termomasaj, fac câteva exerciţii fizice, prin care îşi pun circulaţia în mişcare. Este ca o oră de sport, de la care nu chiuleşte nimeni, ba din contră, toţi cei prezenţi îşi dau toată strădania să ducă exerciţiile la bun sfârşit, chiar dacă povara anilor sau a bolilor încearcă să-i ţină pe loc. La 69 de ani, Maxim Codarca are deja la activ 200 de şedinţe de „terapie" în magazinul de prezentare din Timişoara.

Ceragem

„Am aflat de aparat de la sora mea, care e la Cluj şi care a fost până acum la 500 de şedinţe", spune acesta. Asta pentru că centre similare există în toate marile oraşe din ţară. Oamenii declară convinşi că şedinţele gratuite de masaj i-au scăpat de dureri şi i-au pus pe picioare. „Nu mă mai dor coastele, soţul meu nu mă crede, când îi zic că nu mai trebuie să-mi facă frecţie", spune Elena Creţean, de 73 de ani. Cei mai mulţi timişoreni care sunt nelipsiţi de la şedinţele de relaxare sunt pensionari, dar lor li se alături medici, sportivi şi studenţi, spun persoanele care coordonează activitatea magazinului din Timişoara.

După exerciţiile fizice, oamenii se aşază pe paturile de masaj, dar nu oricum, ci în funcţie de culoarea bileţelelor primite la intrare. La capătul fiecărui pat există câte un coş în care fiecare îşi lasă lucrurile personale. Începe apoi aplicarea aparatului de masaj „miraculos", în diferite zone ale spatelui, aşa cum arată o planşă de pe tavan. „Simţi cum locul se încălzeşte de la interior spre exterior", explică Adela Belbe. „Jadul e folosit în Asia din cele mia vechi timpuri. Bilele de jad sunt mişcate de-alungul coloanei vertebrale, eliberând tensiunile", explică şi Eva Lungu, cea care a investit pentru a aduce afacerea la Timişoara. „Este vorba de medicină tradiţională asiatică, combinată cu tehnologie modernă", adaugă aceasta.

Ceragem

La intervale de 2 minute, un aparat atenţionează pe toată lumea că trebuie să treacă la „punctul următor, conform planşei". Acelaşi lucru îl anunţă şi cei care au grijă ca şedinţele de termomasaj să se desfăşoare în mod organizat. Oamenii au voie să ia parte la o singură astfel de şedinţă pe zi, iar sesiunea gratuită de relaxare durează 30 de minute. Cei care vor să folosească aparatul de masaj mai mult trebuie să îşi cumpere unul, iar preţul este de 1.000 de euro pentru un aparat de făcut masaj şi 2.000 de euro pentru un pat „miraculos".

În Timişoara există două astfel de centre, unul situat pe strada Popa Şapcă, iar altul pe Simion Bărnuţiu. La Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC), de când afacerea a fost lansată în capitala Banatului a fost depusă o reclamaţie cu privire la un aparat cumpărat, rezolvată pe cale amiabilă. „Reclamaţia a vizat faptul că aparatul nu era conform parametrilor declaraţi", a declarat Marinela Iliaş, comisar şef în cadrul CJPC Timiş.

„Ceea ce se face la noi este prezentarea, testarea şi comercializarea aparatului de termomasaj", Eva Lungu, investitor.

Ora 17.10 În magazinul de prezentare intră ultima serie de „abonaţi" la termomasaj. Programul se reia a doua zi, la prima oră, mai ales că oamenii sunt încurajaţi să urmeze terapia cu jad şi infraroşu cel puţin 300 de zile. Indicaţia prioritară rămâne însă aceea de a consulta un medic înainte de începerea tratamentului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite