Monopostul realizat de echipajul UPT Racing Team a concurat pe circuitul Riccardo Paletti din Italia FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPT Racing Team în Italia FOTO UPT Racing Team/Continental/Facebook
UPT Racing Team în Italia FOTO UPT Racing Team/Continental/Facebook

Echipa timişoreană UPT Racing Team a participat la prima competiţie de Formula Student, care s-a desfăşurat pe circuitul Riccardo Paletti din Italia.

UPT Racig Team este alcătuită din 15 studenţi de la Universitatea Politehnică din Timişoara, care au creat un monopost pentru competiţia internaţională Formula Student. Este vorba de un concurs internaţional de inginerie ce simulează experienţa dintr-o echipă de Formula 1.

Competiţie la care s-au prezentat timişorenii s-a desfăşurat pe circuitul Riccardo Paletti din Italia în cadrul competiţiei Formula Student 2016. Au participat 90 de echipaje din toată lumea, iar UPT Racing Team a reuşit în final un rezultat onorant, un loc 32 la secţiunea Design.

Atmosfera de la Varano a fost cu adevarat specială, o combinaţie reuşită între inginerie şi prietenie, iar învăţămintele obţinute pe parcursul proiectului, de la munca de proiectare şi de la mentori, de la inginerii din juriu şi de la celelalte echipe participante, toate reprezintă o experienţă extraodinară pentru cariera mea de inginer”, a declarat Felix Şimon, căpitanul echipei UPT Racing Team. 

Universitatea Politehnica din Timişoara este a treia din ţară care se va înscrie la Formula Student, după cele din Braşov şi din Iaşi. 

UPT Racing Team în Italia

Echipa UPT Racing Team este alcătuită viitori ingineri de la diferite facultăţi ale universităţii Politehnica, de la Mecanică şi Mecatronică, la Software sau Management, sub coordonarea profesorului Liviu Mihon.
 

Bugetul pentru realizarea vehiculului a ajuns la circa 25.000 de euro, bani din sponsorizări pe care le-au primit de la producătorii auto din vestul ţării. 
 

Echipa UPT Racing Team a muncit foarte mult ca să construiască monopostul la timp pentru competiţie. Au reuşit să termine la timp şi au obţinut un rezultat remarcabil pentru prima participare: locul 32 la competiţia de design”, a spus Aurelian Kotlar, mentorul echipei din cadrul fabricii Continental.

UPT Racing Team în Italia



Regulament strict la Formula Student

Maşina de concurs trebuie să respecte normele de siguranţă ale monoposturilor de Formula 1, maximizate

pentru siguranţa pilotului.

În tot ce facem trebuie să ţinem cont de regulamentul Formula Student. Sunt sute de pagini. Se referă la forma constructivă a şasiului, capacitatea cilindrică a motorului, la dimensiunile gabaritice. Foarte important este că siguranţa maşinii trebuie să respecte normele impuse de Federaţia Internaţională de Automobilism”, a explicat Felix Şimon, pentru Adevărul.

Studenţii s-au ocupat de concepere, proiectare, achiziţionarea de piese, asamblare, până la management şi strategie de promovare. Exact ca la echipă adevărată de Formula 1. 

UPT Racing Team în Italia

Monopostul Formula Student are câteva impuneri pe bază de regulament şi siguranţă. Motorul e pe ardere internă, cilindrele sunt limitate la 610 centimetri cubi. Aceste valori nu se pot depăşi. Se montează un restrictor de viteză, astfel ca performanţele maşinii să fie diminuate, pentru siguranţa piloţilor. 

O contribuţie esenţială o are mediul economic din zonă şi industria automotive. Studenţii au posibilitatea să aplice inovaţii şi să se bucure de sprijinul acestor agenţi economici în ceea ce priveşte know-how-ul şi aplicarea unor idei, care să se materializeze în conceptul maşinii. Rolul meu este doar să le tai din elan când sunt prea entuziasmaţi. Absolut întreaga desfăşurare, planificarea, producţia sunt făcute de studenţi, care pot apela la ajutorul mediului industrial”, a spus profesorul Liviu Mihon.


Citiţi şi:


FOTO Universitatea Politehnica din Timişoara şi-a făcut echipă de "Formula 1". Studenţii construiesc primul monopost pentru concurs
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite