Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Moş Crăciunul Habsburgilor a venit la copii cu un tractor plin de cadouri. Seară magică la Berlişte FOTO

9
24 Dec 2020 11:52:12
Autor: Stefan Both
Moşul a ajuns cu tractorul la copiii din Berlişte FOTO Facebook/Asociaţia Bardeau
Moşul a ajuns cu tractorul la copiii din Berlişte FOTO Facebook/Asociaţia Bardeau

Descendenţii familiei de Habsburg, unii din cei mai importanţi fermieri din România, au oferit o seară magică pentru aproximativ 150 de copii.

În prag de Crăciun, Georg şi Claudia Bardeau, reprezentanţii Asociaţiei Badreau, au făcut o surpriză frumoasă copiilor din comuna cărăşeană Berlişte. Descendenţii familiei de Habsburg, unii din cei mai importanţi fermieri din România, cu afaceri estimate la aproximativ 100 de milioane de euro, au oferit o seară magică pentru aproximativ 150 de copii.

GALERIE FOTO

În loc de o sanie trasă de reni, moşul fermierilor austrieci a ajuns la cei mici cu un tractor de ultimă generaţie care a tras după el o remorcă lungă, încărcată cu cadouri.  

„Am reuşit să aducem bucurie în comuna Berlişte datorită vouă, spiriduşilor! Ziua de ieri a fost magică pentru 150 de copii, cadourile erau mult prea mari pentru mânuţele lor, li se citea fericirea absolută pe chipuri, a fost o seară de poveste pentru copilaşii noştri. 
 
Am spus-o şi anul trecut de Crăciun, ne încăpăţânăm să-i vedem pe copii cât mai des râzând cu gura până la urechi, atunci când vin la Centrul de Educaţie şi servesc prânzul cald, îşi fac temele, vizionează un film, se joacă şi observă că se poate şi altfel, că exista oameni care cred în ei, au transmis cei de la Asociaţia Bardeau”, pe pagina lor de Facebook. 

 
"Doresc sa le mulţumesc minunaţilor spiriduşi, firmelor şi donatorilor individuali care au crezut în noi şi care prin generozitatea lor au făcut posibilă această frumoasă poveste de Crăciun!", a transmis Claudia Bardeau.
 
Masă caldă zilnic pentru copiii din Berlişte 
 
Familia Bardeau este implicată în viaţa comunităţii de la Berlişte, una din locaţiile unde compania Banat Agri Group (parte din Holdingul Bardeau) îşi desfăşoară activitatea. 

 
În 2019, Asociaţia Bardeau a inaugurat în Berlişte un Centru de Educaţie, prin care cei mici primesc un sprijin important. Aceştia au posibilitatea ca după orele de curs să participe la activităţi de dezvoltare personală, de comportament etc.  
 
„Am pregătit aici patru săli de clasă: un salon de lectură, o sală pentru activităţi didactice, o sală în care avem videoproiector unde copiii vor putea urmări diferite proiecţii, precum şi o sală de joacă. De asemenea, cei mici vor putea beneficia şi de o masă caldă – de la primul fel de mâncare până la desert. Vreau să vă spun că aici toţi suntem la fel, nu vor exista note sau alte criterii de departajare. În ceea ce vă priveşte pe dumneavoastră, părinţii, ne dorim să lăsaţi copiii să vină la centru, să ne ajutaţi cu diferite idei ca, de exemplu, pe ce anume ar trebui să ne focusăm mai mult. Ajutaţi copiii să vină aici, iar împreună să putem face ceva pentru ei, căci dacă nu-i ajutăm, nu ne ajutăm nici pe noi”, spunea Claudia Bardeau, la deschiderea Centrului Educaţional de la Berlişte. 
 
 
Austriecii s-a mutat la Timişoara la începutul anilor 2000, şi desfăşoară o serie de afaceri de succes în domeniul agricol în judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin. 
 
Banat Agri Group este specializat în producţie vegetală (grâu, orzoaică, rapiţă, floarea soarelui, porumb, orez) şi zootehnie (vaci şi oi), comercializare de cereale şi transport, turism, construcţii şi imobiliare. Holdingul Bardeau deţine 15.600 de hectare de teren, are în concesiune 5.900 de hectare şi alte 4.500 de hectare arendate de la proprietari. Contele deţine şi suprafeţe importante de pădure.    

Georg şi Andreas Bardeau
 
Contele Bardeau a fost un puternic susţinător al aderării României la Uniunea Europeană şi s-a folosit de toate relaţiile sus-puse pentru a sprijini politic România în cursa pentru integrare.  
 
Pentru susţinere, statul român l-a recompensat cu o decoraţie: Ordinul Naţional "Pentru Merit", în grad de ofiţer, care i-a fost decernat în 2005, la Ambasada României din Viena.    
 
Andreas Bardeau este secondat în administraţia afacerii de fiul său, Georg. Bardeau junior locuieşte şi el la Timişoara.  
 
„Soţia mea este stră-strănepoata lui Franz Ferdinand, cel omorât la Sarajevo în 1914. În ceea ce mă priveşte, trebuie să ne întoarcem la perioada Mariei Terezia, stră-stră bunicul meu a fost un nepot al ei. Eu, ca austriac, mă simt aici în Timişoara ca acasă”, a spus Bardeau, într-un interviu pentru Adevărul.
 

Vă mai recomandăm:

Un descencent al familiei de Habsburg a deschis, lângă Timişoara, cel mai mare Parc Industrial din vestul României


Cum a recondiţionat un descencent al Habsburgilor o clădire istorică din Timişoara FOT

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

imsi imsi
24.12.2020, 12:09:35

la profitul pe care l scoate din tara asta i o nimica toata.

-5 (11 voturi)
Utilizator Adevărul
24.12.2020, 13:31:24

Comentariu considerat abuziv.

imsi imsi
24.12.2020, 12:13:39

era in interesul lor ca romania sa intre in ue. nu tu taxe vamale, circulatia libera a banilor tva platit in tara de destinatie etc. fix cum erau africanii inaite de anii 60. ce se producea la ei erra valorificat in metropola.

-4 (10 voturi)
Adrian Foangǎ
24.12.2020, 13:30:44

Le face placere sa se uite la copiii aia necajiti care se bat pe o punga cu dulciuri.

-8 (16 voturi)
Decebal Burebista
24.12.2020, 13:37:30

hunde brie?? la theleorman??

-7 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările