Multinaţionalele din Timişoara caută angajaţi de top: zeci de joburi au fost scoase la bătaie de Alcatel şi Continental

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marile companii din capitala Banatului sfidează regula potrivit căreia, pe criză, disponibilizările fac legea pe piaţa muncii. Sezonul estival este unul al vânătorii de angajaţi pentru firmele din IT&C, automotive, vânzări şi industrie prelucrătoare.

Bunele cunoştinţe tehnice, cunoaşterea limbii engleze, spiritul de echipă şi pasiunea pentru domeniul de activitate sunt principalele criterii după care marile companii cu sediu în Timişoara îşi recrutează noii angajaţi. Experienţa este un avantaj, dar multinaţionalele angajează şi tineri absolvenţi de facultate, cu condiţia ca aceasta să fie de profil tehnic.
„În prezent, compania derulează o serie de procese de angajare, orientate în special către specialişti telecom şi programatori (software developeri) cu experienţă, dar şi absolvenţi de Politehnică”, a declarat Raoul Ros, preşedintele Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est. „Pentru luna iulie, Alcatel-Lucent estimează că va integra în jur de 50 de noi angajaţi în locaţiile din Timişoara”, a adăugat Ros.

Joburi la Continental
La Continental Automotive Romania, sezonul recrutării de angajaţi noi, cu studii superioare şi pasiune pentru automobile, este în toi. „Fiind furnizor de componente pentru industria automotive, oferim poziţii libere în domeniul tehnic: inginer software, inginer hardware, inginer mecanic şi manager de proiect, însa există şi oportunităţi de carieră în domeniul administrativ”, a explicat Alina Bratu, coordonator Relaţii Publice Continental Automotive Romania.
„În anul 2010, Continental Automotive Romania va continua să angajeze personal în funcţie de proiectele alocate local”, a adăugat Bratu. Potrivit site-ului companiei, în prezent, la Continental Automotive Romania sunt disponibile aproape 50 de posturi destinate specialiştilor din domeniul tehnic.

Creşte ritmul recrutărilor
Conform specialiştilor în resurse umane, trimestrul al III-lea din 2010 aduce, în zona de Vest, o creştere a volumelor de recrutare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. „Studiul Manpower privind perspectivele Angajării Forţei de Muncă în România, trimestrul 3 din 2010, arată, faţă de acelaşi trimestru al anului 2009, pe zona de Vest, o creştere de şase puncte procentuale, previziunea netă fiind pozitivă pentru acest trimestru, +4 la sută, şi cea mai puternică creştere până în prezent, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009”, a declarat Ileana Ciochină, branch manager Manpower.
Potrivit acesteia, zona de Vest caută şi a căutat angajaţi cu studii superioare şi experienţă, companiile naţionale şi multinaţionale din regiune având un interes crescut în a-şi atrage specialiştii de care au nevoie.

Salarii pentru angajaţi de vârf
Potrivit studiului AIMS Salary Map IT 2010, salariul lunar mediu brut al unui software developer era, în martie 2010, de 3.347 de lei, în timp ce pentru un senior project manager se ajungea până la 9.200 de lei. Conform studiului AIMS SalaryMap 2010, în ianuarie 2010, pentru persoanele de la nivelul de management de mijloc, salariul mediu brut lunar a fost de 6.334 lei, iar pentru cele de la nivelul de management de vârf, salariul mediu brut lunar a fost de 11.616 lei. Cel mai mare salariu lunar raportat în studiu este de aproape 40.000 de lei brut şi este al unui director general care lucrează într-o companie din Vestul ţării şi coordonează atât operaţiunile din România, cât şi din alte ţări europene.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite