Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Muniţie neexplodată din cel de-al Doilea Război Mondial, găsite într-o gospodărie din Timiş

0
30 Mar 2021 19:29:36
Autor: Stefan Both
Bombe descoperite la Beregsău Mare
Bombe descoperite la Beregsău Mare

120 de elemente de muniţie rămasă neexplodată din cel de-al Doilea Război Mondial au fost găsite într-o gospodărie din localitatea Beregsău Mare.

Luni, în jurul prânzului, în timp ce săpa în grădină, proprietarul unei gospodări din localitatea Beregsău Mare a descoperit o mină antitanc şi a sunat la 112 pentru a solicita ajutor.
 
Un echipaj pirotehnic din cadrul ISU Timiş şi un echipaj de poliţie s-au deplasat de urgenţă la faţa locului.
 
În timp ce săpau pentru a extrage mina antitanc, pirotehniştii şi-au dat seama că în apropiere se află mai multe elemente de muniţie şi au balizat toată zona. 
 
La lăsarea serii, după vreo patrru ore jumătate de lucru, pompierii şi-au adunat echipamentele şi elementele extrase şi au plecat spre unitate, lăsând locul intervenţiei în paza poliţiei. 
 
Astăzi, la ora 6:30, echipajul pirotehnic s-a întors la locul intervenţiei şi au continuat activitatea pentru asanarea muniţiei.
 
 
După mai multe ore de lucru, aceştia au reuşit să facă bilanţul intervenţiei şi au reazlizat că au extras 120 de elemente de muniţie rămasă neexplodată, printre care: 21 bombe aruncator, 21 bucăţi mine anti-tanc, două bombe aruncator, un proiectil,  64 focoase mină anti-tanc, 11 focoase bombe aruncător.
 
Toate elementele de muniţie au fost transportate şi depozitate în siguranţă şi urmează a fi distruse.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările