Muzicianul timişorean Edy Neumann, fondatorul trupei Blazzaj, candideaza la Preşedinţia României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eduard Jak Neumann s-a hotărât să îşi depună candidatura la alegerile prezidenţiale din această toamnă ca independent. Muzicianul timişorean şi-a făcut publică intenţia printr-o scrisoare adresată românilor.

Fie ca au de gând să voteze în acest an, şi mai ales dacă nu au de gând, Edy Neumann a transmis o scrisoare pentru români, prin care îşi motivează decizia de a candida la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

"Aşa cum arată acum, politica promovează doar pe cei care dovedesc coruptibilitate şi inconştienţă. Cum putem ajunge să participăm la deciziile care ne influentează fără să alegem între două rele, unul mai mare decât celalalt, la intervale de 4-5 ani?

Dacă suntem capabili să tastăm pe butoanele telefonului un cod pentru contorul de electricitate sau să transmitem unui robot opţiunile noastre despre produse comerciale, de ce nu putem folosi această unealtă pentru participare politică?

Orice stat se formează şi este legitimat prin forţa războiului. Însă de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, omenirea a primit o unealtă de “luptă” sau rezistenţă în faţa războiului: Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, document constitutiv al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

După mai bine de 65 de ani de la proclamare, societatea statelor continuă totuşi folosirea conflictului armat în relaţiile internaţionale.

Acest lucru poate şi trebuie să înceteze.

Vocaţia internaţională a românilor este indiscutabilă. România este unul din cei mai mari exportatori al celui mai de preţ bun: omul educat.

Educaţia românilor este esenţialmente internatională. România este gata să facă, prima, cel mai curajos pas din istorie: Adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului ca şi constituţie şi susţinerea ONU în asumarea unui rol central în dezvoltarea umană prin centralizarea armelor şi raţionalizarea resurselor planetare şi a producţiei industriale.

Acesta este pilonul de bază al participării mele la campania prezidenţială. Cred în curajul naţiunii române de a elimina războiul din posibilităţile de reacţie la nivel naţional şi international”, anunţă Edy Neumann.

În ceea ce priveste actiunea imediată, ca preşedinte ales al României, Neumann va face urmatoarele:

1. Primul Ministru va fi desemnat prin dezbatere naţională transparentă, urmârind un set precis de obiective;

2. Ministerul Economiei va susţine armonizarea internaţionala a utilizării resurselor; Capitalul şi piaţa sunt deja internaţionalizate şi ele vor susţine interesele societăţilor în faţa statelor, aflate momentan în relaţii anarhice;

3. Ministerul de Externe va lua o poziţie echidistantă faţa de conflictele existente, în special cele din Ucraina şi Israel;

4. Ministerul de Interne va primi capacitatea tehnologica de a recunoaşte identitatea cetăţeanului cu ajutorul telefonului mobil pentru eliberarea de constrângerile birocratice;

5. Ministerul Justiţiei va avea misiunea de a detalia implementarea naţională a Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului şi rolul Parlamentului în procesul legislativ;

6. Ministerul Muncii va implementa sistemul de 13 salarii, din patru în patru săptămâni, precum şi eradicarea sărăciei prin munca pentru comunitate timp de 4 ore pe săptămână, 19 zile din 28;

7. Ministerul Mediului va interzice extracţia prin fracturare a gazelor de sist, a modificărilor genetice, a utilizării neregularizate a pesticidelor, a extracţiei aurului prin cianuri şi a oricărei alte practici distructive;

8. Ministerul Educaţiei va fi lărgit prin comunităţi educaţionale pentru toate vârstele pe modelul kibbutz-urilor;

9. Ministerul Cercetarii va fi focalizat pe identificarea resurselor energetice alternative;

10. Ministerul Apărării Naţionale va fi implicat împreuna cu Biserica în dezvoltare comunitară şi asistenţă socială;

11. Ministerul Sănătăţii va fi eliberat de influenţa intereselor marilor companii farmaceutice şi va studia terapiile naturiste;

12. Ministerul Culturii va include toate formele artei în dezvoltarea personală şi comunitară;

13. Ministerul pentru Dialog Social va armoniza participarea cetăţeneasca la dezbaterea politică în conjuncţie cu Ministerul pentru Societatea Informaţională;

“Politica nu este rea şi coruptă. Politica este instrumentul pe care îl avem la indemână pentru o viaţă armonioasă.

Statul este forul care hotăraşte distribuţia resurselor financiare în societate. Însa el însuşi este dominat de interesele financiare. Trăim în prezent sub dictatura banului, care duce spre pierzanie şi război global. Nu mai putem continua aşa.

Suntem pregatiţi să facem din România un exemplu-forţă al planetei unite”, a mai transmis Eduard Jak Neumann.



Edi Neumann s-a născut la Tulcea, în 1974, unde şi-a petrecut copilăria până la 16 ani. Este locul unde, la o vârstă fragedă, a început să asculte şi să fie „virusat” de jazz.

Nici prin gând nu-i trecea că va deveni el însuşi un muzician de jazz. „La 16 ani, m-am apucat de saxofon. Eram autodidact. În 1992 m-am dus la Costineşti, la un curs de vară cu Dan Ionescu, de la care am aflat că în Timişoara există un loc unde se cântă săptămânal jazz”, a spus Edi Neumann, care vorbeşte de „Pod 16”, primul club de jazz din România.

De altfel, Dan Ionescu şi Liviu Butoi sunt cele două persoane care l-au încurajat să vină la Timişoara. „Am luat pulsul capitalei în anii ‘90, dar erau anumite trăsături şi caracteristici psihologice, sociale şi culturale care m-au îndepărtat. Am simţit nevoia să vin la Timişoara”, a mai declarat Edi.



Ajuns la Timişoara, tânărul Edi Neumann a dat examen şi a intrat la Facultatea de Sociologie, pe care însă nu a terminat-o, pentru că a fost exmatriculat. Opiniile sale nu convergeau cu ale unor profesori cu mentalităţi comuniste. Fireşte că a început să cânte şi la „Pod 16”.

După ce l-a cunoscut pe Florin Barbu, Edi Neumann a pus bazele unei formaţii care se numea Funkin’le Free. După unii critici muzicali, prima trupă de funk din România. Trupa avea să se transforme mai târziu în Blazzaj.

După şapte ani de cântat cu Blazzaj, în care au apărut două albume: „Atenţie, Blazzaj” şi „Macadam”, Edi Neumann ia decizia să plece în Anglia, alături de soţie, care a primit un loc de muncă în domeniul medical.

În Brighton a cântat în trupa Day Release Enciclopedia, iar în Hastings, a avut ocazia să colaboreze cu Lione Carol, care, mai târziu a devenit o cântăreaţă celebră în Anglia. A revenit la Timişoara, a reînceput concertele cu Blazzaj, însă, până la urmă a ieşit din grup. Acum locuieşte la Bucureşti, unde a înfiinţat Asociaţia Planetozaurus.

Citiţi şi:

Edi Jak Neumann: „ADN-ul meu este imprimat în trupa Blazzaj”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite