Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Nebunie în gări: tinerii vor să profite de trenurile estivale ca să ajungă la destinaţia de vacanţă

0
27 Jun 2010 08:17:49
Autor: adevarul

Gările din partea de Vest a ţării s-au umplut de călători, începând de ieri. Sute de bănăţeni au stat la coadă la ghişee pentru a putea procura din timp bilete la primul tren estival de anul acesta.

Nebunia a început la Timişoara, unde, vineri seara, sute de tineri stăteau pe peronul şase al Gării de Nord. „Plecăm la mare. Asta este  cel mai important. Nu contează care sunt condiţiile oferite de CFR pe parcursul călătoriei. Ne-am făcut şi plan ca să nu ne plictisim în tren. O dăm pe bere şi pe cărţi. O să fie bine”, a spus Laviniu Timofte, de 25 de ani.

Tânărul recunoaşte că nu a mai fost până acum la Vama Veche, dar crede că experienţa o să fie unică. Cei mai mulţi călători au fost tineri studenţi, care s-au înghesuit la vagoanele de clasa a II-a. În trenul estival au fost şi pensionari, care au ales să beneficieze de programele de stat pentru o săptămână la mare.

Drum de 12 ore

Călătoria de la Timişoara până la Mangalia durează 12 ore, iar cel mai ieftin bilet costă 130 de lei. Trenul estival 922 Timişoara-Bucureşti-Mangalia se formează în oraşul de pe Bega şi pleacă de pe peron la ora 18:32, având oprire în gările bănăţene Lugoj, Caransebeş şi Băile Herculane. Ajunge în Bucureşti la ora 4:22, iar patru ore mai târziu ajunge la Constanţa. De acolo, până la Mangalia, călătorul mai are de aşteptat încă
două ore.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările