Timişoara

articolul anterior articolul urmator

New York Times confundă Ungaria cu România după vizita Papei Francisc la Budapesta

10
13 Sep 2021 12:08:56
Autor: Stefan Both
Postarea de Facebook-ul celor de la New York Times
Postarea de Facebook-ul celor de la New York Times

Gafă de proporţii pe pagina de Facebook a publicaţiei americane New York Times. Acesta scrie că papa Francisc a făcut, duminică, o vizită de şapte ore în România, în timp ce Suveranul Pontif se afla de fapt la Budapesta.

Pe pagina de Facebook a publicaţiei New York Time, care 17 milioane de urmăritori, a apărut o postare despre vizita papei Francis la Budapesta. În loc de Ungaria, cei de la New York Times au scris că papa s-a aflat vreme de şapte ore în România, unde a ţinut o slujbă în cadrul Conferinţei Internaţionale Ecumenice. Acesta a fost şi prima călătorie a papei după operaţia pe care a suferit-o în vară. 
 
Postarea a fost făcută duminică, la ora 19.00, ora României, şi a fost corectată de abia luni dimineaţa, în jurul orei 10.30. Aşadar, greşeala a persistat mai bine de 14 ore.  
 
Nu mai e o noutate faptul că cele două capitale, Budapesta şi Bucureşti, sunt confundate deseori, nu doar în media de peste ocean, ci şi în mesajele venite de la UEFA sau cele din rândul starurilor pop-rock, care salută publicul de la Bucureşti cu Hello Budapest, lucru care se întâmplă şi invers. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Religulous
13.09.2021, 12:13:40

Romanii trebuie sa fie mandri ca de ungurul Orban !

+8 (10 voturi)
Lucifer
13.09.2021, 12:37:12

Măi, dacă ne tot confundă ăştia, de ce să nu se unească România şi Hungaria într-un fantastic carambol istoric? Un "dualism" româno-maghiar, ar mulţumi pe toată lumea: România ar ajunge pân'la Tisa, iar Hungaria ar crede că a refăcut regatul Sf. Ştefan....ambele că au refăcut România Mare şi Hungaria Mare....

-6 (12 voturi)
Religulous
13.09.2021, 12:42:33

Si tot pe 1 decembrie sarbatorim?...

+12 (12 voturi)
Capelin Amar
13.09.2021, 13:08:04

Lucifer N-ar fi rău că oricum vreo 30% dintre așa-zișii unguri sunt români maghiarizați iar ceilalți sunt slavi, nemți, sârbi, croați și alte neamuri mai mici. Unguri nativi nu mai sunt pentru că ei erau clasa de războinici cuceritori care au format nobilimea funciară a regatului lor. Dar chiar și acea clasă a fost penetrată și înlocuită de națiile care se găseau în regat deoarece războaiele neîntrerupte decimau regulat rândurile nobilimii originare. Așadar, n-ar trebui să fim prea mofturoși și să nu recunoaștem că mulți dintre unguri sunt de aceeași obârșie cu a noastră doar că vorbesc o limbă care ne e străină. Problema e că ei nu recunosc acest lucru și sunt învățați să se sumețească cu orice ocazie împotriva românilor neaoși. Noi îi primim cu drag în România Mare și astfel vom reîntregi tot teritoriul dacic prin bună înțelegere. Dar ei vor?

-11 (15 voturi)
123 ABC
13.09.2021, 13:12:14

E prima oara cand aud ca Ungaria a fost confundata cu Romania. Pana acum auzeam ca doar Romania e confundata cu Ungaria ( si Bucurestiul cu Budapesta)

+12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările