Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Nicolae Robu: Timişoara a ajuns ruşinea României

17
25 Jan 2022 21:33:09
Autor: News.ro

Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu afirmă că "Timişoara a ajuns ruşinea României", referindu-se la şcolile închise din cauza frigului din clase şi a temperaturilor scăzute din apartamentele abonaţilor Colterm, societatea de termoficare din municipiu. Robu vorbeşte şi despre "grupuri oculte", întrebându-se de ce un cetăţean german, cum este actualul primar, Dominic Fritz, a ales să candideze la funcţia de primar la Timişoara.

"Preţul plătit de oraşul nostru şi de fiecare dintre noi în parte pentru marşarea la intoxicarea şi manipularea promovate de dl Fritz şi de grupurile oculte din spatele său este enorm. Ştiu că pe unii vă şochez vorbind de grupuri oculte, dar vă întreb: îşi poate imagina cineva că un simplu cetăţean al Germaniei, aşa, pur şi simplu, nereuşind el să aibă un job cât de cât acătării în ţara lui până la vârsta de 37 de ani îşi zice: <ce-ar fi să merg eu în România şi să mă fac Primar, de exemplu, la Timişoara, că-i oraş frumos>?! Poate fi cineva atât de naiv, încât şi acum, la rece, cu fierbinţeala alegerilor deja departe, să creadă aşa ceva?!”, scrie Nicolae Robu, pe Facebook.
 
Fostul edil Nicolae Robu îşi continuă atacul la actualul primar al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi menţionează că, până la 37 de ani, Fritz a reuşit să fie şomer şi activist ONG.
 
"Precizez că tot ce-a reuşit dl Fritz să fie în Germania până la vârsta de 37 de ani a fost: şomer, activist ONG şi, la apogeu, secretara unui pensionar fost cu mulţi ani înainte de a ajunge dl Fritz în preajma lui, Preşedinte al Germaniei; deci, dl Fritz n-a fost nici vorbă consilier prezidenţial, cum a fost prezentat, totul fiind minciună şi în această privinţă (ca şi cu domiciliul, ca şi cu studiile)!”, scrie Robu.
 
Nicolae Robu se întreabă de ce Dominic Fritz nu s-a îngrijit de stocul de cărbune pentru Colterm pentru această iarnă şi de ce a refuzat să încheie un contract cu furnizorul de gaz E. ON.
 
"Eu vă rog, stimaţi timişoreni, să vă daţi singur răspuns următoarelor întrebări: De ce dl Fritz a intrat în iarnă cu stoc de cărbune zero, când eu am reuşit să asigur pt fiecare din cele 8 ierni cât am fost Primar stocuri la nivelul necesarului?! Menţionez că a folosi cărbune înseamnă costuri mai mici cu 1 milion de lei pe zi decât cele corespunzătoare folosirii gazului!; De ce dl Fritz a refuzat astă-toamnă să încheie contract bilateral pe termen lung cu E.ON la preţul de 200 lei / MWh, ajungând, astfel, la situaţia de-acum, adică: să trebuiască să cumpere gazul la preţul săptămânal al bursei, de cca 600 lei / MWh?; De ce dl Fritz a încasat o amendă de 107 milioane lei, când eu am putut să nu iau niciodată, nicio amendă?!; De ce dl Fritz v-a lăsat fără căldură şi apă caldă şi ne ţine şi acum sub teroarea frigului bolnavii în spitale, nou-născuţii în maternităţi, bebeluşii în creşe, copiii în grădiniţe şi şcoli, pe noi, cei 180.000 de persoane abonate, în locuinţe, când eu am putut să nu vă las nicio zi în cei 8 ani şi 4 luni cât am fost Primar, fără căldură şi apă caldă?!; De ce dl Fritz nu ne indică niciun proiect propriu privind Colterm (...)”, continuă Nicolae Robu.
 
Fostul primar scrie, în încheiere, că Timişoara a ajuns ruşinea României.
 
"Tocmai aflu că în Timişoara, la temperaturi exterioare de -1 grad ziua, se închid şcolile, că se îmbolnăvesc copiii în sălile de clasă! Am avut, cât am fost Primar, şi temperaturi exterioare de -10 grade, dar n-am ţinut copiii în frig niciodată! Timişoara a ajuns ruşinea României, singurul oraş în care se întâmplă ce se întâmplă la noi!”, susţine Robu.
 
Şase unităţi de învăţământ din Timişoara au anunţat că vor trece de miercuri în online, din cauza frigului din clase. Este vorba despre Liceul Teoretic G. Moisil (clasele de gimnaziu şi liceu), Liceul Auto, Liceul Alimentar, Liceul Tehnologic Azur, Grădiniţa PP33 şi Grădiniţa PP14. 
 
Acestora li se adaugă Colegiul ”Henri Coandă” şi Liceul de Arte Plastice din Timişoara, care încă de marţi au trecut în online.
 
De mai bine de o săptămână, Colterm a coborât temperatura de plecare a agentului termic în reţea, astfel că în apartamente, şcoli şi spitale temperatura ajunge la 12-16 grade, în condiţiile în care, marţi dimineaţă, la Timişoara erau -10 grade afară.
 
Colterm are datorii de aproape 300 de milioane de lei către ANAF, bănci şi furnizorii de combustibil. În plus, are de achitat o amendă de 21 de milioane de euro pentru că nu a cumpărat la timp certificatele verzi.
 
În acest sezon rece, Guvernul a alocat municipiului Timişoara, pentru termoficare, 54 de milioane de lei în luna noiembrie 2021 şi alte 15,4 milioane de lei în luna ianuarie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Gigi banateanul
25.01.2022, 21:43:20

Ei, nici chiar asa rau nu suntem ! Dar au ajuns sa rada altii de noi...de alegerea noastra ! Mai ia omul teapa ! Cine stia ca e nepregatit Fritz ??? A stiut sa si faca reclama...a venit pe un curent al schimbarii...era usr ist ! De ce nu-l consiliati, daca sunteti un bun cetatean ? Gratis sau remunerat, dar asa ar fi ok.Orasul trebuie salvat de iarna asta rece...Si va razboiti la vara.

-16 (18 voturi)
john pope
25.01.2022, 21:46:52

Cu ce să-l consilieze, cum să vîndă și jumătatea cealaltă de oraș țiganilor?

+5 (9 voturi)
Vasile Naftuli
25.01.2022, 21:50:45

Poate că funcția de primar, pentru Fritz, este precursoare pentru funcția de preș edinte.

-2 (6 voturi)
Ilie de la sculărie™
25.01.2022, 22:30:19

Ce mai chelalaie groparul orasului.. Fritz a luat cat toti ceilalti candidati la un loc. Dupa o asemenea infrangere trebuie sa ai coloana din plastilina sa mai croncani.

+8 (14 voturi)
Ilie de la sculărie™
25.01.2022, 22:37:11

Chiar.. sa ii aminteasca cineva lui Robu scorurile de la locale cand isi mai gaseste curaj sa vorbeasca. Deci, dupa cum spune Robu.. a fost batut mar de un "somer si un ONG-ist". De aici rezulta ca timisorenii ar fi votat orice numai sa scape de Robu. L-au votat pe tanarul asta si din prima zi de mandat e mancat de fund de lichelele peneliste din Timisoara.

+9 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările