Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Noul rector al UVT, Marilen Pirtea nu crede în fuziunea universităților, pe termen scurt

0
23 Feb 2012 00:05:00
Autor: adevarul
Fostul rector, Ioan Talpos (foto stanga) si Marilen Pirtea (foto dreapta)
Fostul rector, Ioan Talpos (foto stanga) si Marilen Pirtea (foto dreapta)

Proaspăt ales în funcție, noul rector al UVT, Marilen Pirtea spune că are planuri mari pentru Universitate. Scoaterea universității „dintr-un glob de sticlă" și plasarea acesteia pe piața muncii, alături de atragerea fondurilor europene și parteneriatele străine sunt principalele sale planuri pentru UVT. Nu însă și crearea unui singure universități metropolitane în Timișoara.

Dezvoltarea cercetării, punerea în evidență a celor 11 facultăți, împreună cu cele artistice, muzicale sau sportive sunt principalele planuri pe care Marilen Pirtea, noul rector al UVT și le propune să le îndeplinească. "Defapt, vrem ca universitatea să devină un epicentru cultural al Timișoarei. Avem atâtea valori care nu sunt puse în evidență pe această latură. Mai vreau internaționalizare, studenți străini, studiu în limbi străine", a adăugat acesta. Exemplul de la FEEA, spune Pirtea, este unul concludent. Fostul decan al economiștilor susține că primul lucru de care se va ocupa va consta în ieșirea universității dintr-un glob de sticlă și implicarea mai multă în viața economică, socială și culturală a Timișoarei, a județului și chiar la nivel național.

Întâlnire de gradul zero în biroul secretarului Ioan Cojocari. Vezi ce „grei" l-au vizitat pe secretar la primărie!

"Atragerea de fonduri europene este un obiectiv pe termen scurt. Voi muta o mare parte din proiectele de la FEEA la UVT iar cu expertiva pe care o au colegii mei de la departamentul de accesare de proiecte, universitatea va avea cu siguranță o serie de fonduri atrase și din proiectele europene", a explicat academicianul.

Cele mai influente clanuri interlope din marile oraşe ale României

Fuziunea celor trei universități nu se află însă în planul de bătaie scurt al rectorului. Acesta susține că universitatea metropolitană de care pomenea fostul ministru al edcuației, Daniel Funeriu este un vis îndepărtat. "Cu siguranță, o universitate metropolitană ar fi un vis de perspetivă. Cred că, în momentul de față, nu este unul de actualitate și de implementat pe termen scurt", a explicat acesta. În plus, potrivit lui Pirtea, fuziunea nu potea fi implementată prea curând, numai dacă există o legislație care o impune într-un anumit termen.

Bătălie la conducerea marilor universităţi de stat din Timişoara. Vezi programul alegerilor!

Locurile de muncă pentru studenți vor reprezenta o altă prioritate în următorii patru ani. "Am creat acel centru din mediul de afaceri prin care toate firmele și companiile vor intra în conexiune cu universitatea cu stagii de practică în toate domeniile din și angajarea absolvenților noștri", a conchis Marilen Pirtea pentru timisoara.adevarul.ro.

Clinica modernizată de anestezie-terapie intensivă a Județeanului se inaugurează mâine GALERIE FOTO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările