Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Noul stadion din Timişoara va avea 30.000 de locuri, va costa 122 de milioane de euro şi ar trebui să fie gata în 2025

14
9 Jun 2021 23:22:36
Autor: Stefan Both
Randare noul stadion din Timişoara
Randare noul stadion din Timişoara

Proiectul noului stadion de la Timişoara merge înainte. Consiliul Judeţean Timiş supune aprobării indicatorii tehnico-economici ai arenei care se va construi în capitala Banatului.

Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a anunţat că vineri, 11 iunie, se va supune aprobării indicatorii tehnico - economici ai stadionului care se va construi pe locaţia actualei arene.  
 
Stadionul va avea o capacitate de 30.000 de locuri, aceasta fiind una dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate şi care a fost aleasă celui mai bun raport facilităţi - cost. Va fi un stadion fără pistă de atletism, cu tribunele aproape de teren. Asta după ce Alin Nica s-a întâlnit cu liderii suporterilor lui Poli, care nu au agreat varianta cu pistă de atletism.
 
Alin Nica susţine că investiţia este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA, în sarcina Consiliului Judeţean intrând o cofinanţare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât şi neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul naţional. 
 
Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în patru ani, incluzând studiul de fezabilitate şi proiectarea obiectivului. 
 
Investiţia va fi realizată de către Compania Naţională de Investiţii, arena urmând a fi predată în patrimoniul judeţului. 

Stadionul Dan Pălinişanu ar putea fi demolat în toamna acestui an.

Vă mai recomandăm:
 
Timişoara ar putea avea stadion nou. Arena de 30.000 de locuri a intrat în licitaţie publică
 
FOTO Povestea celui mai mare stadion din Banat, care îşi serbează ziua pe 1 Mai

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Domnul Doctor
9.06.2021, 23:56:05

Vedeti dumneavoastra, dragi romani, acest stadion este absolut necesar intr-o tara macinata la temelie de lipsa educatiei de calitate, care restrange sansele tinerilor de a obtine o calificare decenta intr-o meserie de perspectiva. Prin urmare, sa traiasca fotbalul si, mai ales, gandirea sanatoasa a romanului fata in fata cu realitatea!

+5 (5 voturi)
octavian calin
9.06.2021, 23:57:46

Chiar nu-i corect Iasul este un oras mare si are un parlit de stadion Timisoara are echipa il liga a treia si vrea stadion modern pe CHELTUIALA NATIONALA ..ADICA PE BANII NOSTRII ..

+2 (4 voturi)
Alexandru Leontescu
10.06.2021, 07:56:42

Daca tot le fac stadion, ar trebui sa le faca si echipa!

-3 (15 voturi)
dumitru bogdan
10.06.2021, 08:16:06

Este o frenezie în România în a construi stadioane moderne pe bani publici într-o tara fără fotbal adevărat, măcinat de corupție și interese de grup. Într-o tara în care a fost construit doar un spital de la 0, cel din Mioveni, cu bani publici. Se fac peste tot săli de sport, patinoare, bazine de înot. Tocam bani aiurea, în loc sa investim masiv în educație, sănătate și infrastructura. Orice tara își construiește infrastructura critica, ce duce la dezvoltare, apoi de ocupa de figuri. Ce este curios, este faptul ca, dacă la construcția spitalelor nou anunțate nu avem un orizont de timp, aceste stadioane chiar se fac.

-2 (14 voturi)
Const Bostan
10.06.2021, 08:22:39

In spatele acestei initiative se afla familia Cirpan , familie devenita emblema culturala a Timisoarei ! Prietenul Robu stie de ce .

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările