Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Numărul oficial al cadrelor medicale din Timiş infectate cu coronavirus, de zece ori mai mic decât cel real

1
3 Apr 2020 22:08:03
Autor: Daniel Dancea
Chiar dacă în Timiş sunt peste 20 de cadre medicale infectate cu coronavirus, raportările oficiale arată doar două infecţii în rândul cadrelor medicale FOTO Inquam Photos
Chiar dacă în Timiş sunt peste 20 de cadre medicale infectate cu coronavirus, raportările oficiale arată doar două infecţii în rândul cadrelor medicale FOTO Inquam Photos

Grupul de Comunicare Strategică a raportat vineri, la nivel naţional, un număr de 474 de cadre medicale infectate cu coronavirs. Potrivit raportării oficiale, în Timiş sunt două cadre medicale infectate cu coronavirus. În realitate, numărul este de cel puţin zece ori mai mare.

Ultima comunicare a Grupului de Comunicare Strategică privind numărul cadrelor medicale din România infectate cu coronavirus arată că la nivel naţional sunt 474 de cadre medicale care suferă de COVID-19. Potrivit comunicării oficiale, care citează raportări primite de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, în Timiş sunt două cazuri de cadre medicale infectate cu noul coronavirus.

În realitate, numărul medicilor, asistentelor şi infirmierelor infectate este de cel puţin 10 ori mai mare. Potrivit surselor din cadrul spitalelor din Timiş, inclusiv managerilor, în judeţ sunt cel puţin 20 de cazuri de infecţii în rândul cadrelor medicale: 7 la Spitalul Municipal Lugoj (un medic şi şase asistente), 8 la Spitalul Municipal Timişoara – Maternitatea Odobescu (1 medic rezident şi 7 asistente), 2 la Spitalul Judeţean Timişoara (un medic şi o asistentă), 4 la Institutul de Boli Cardiovasculare (un medic, două asistente şi o infirmieră),  1 la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. Din calculul „Adevărul” reiese că vineri 3 aprilie 2020, în judeţul Timiş erau 22 de cadre medicale infectate cu coronavirus, în timp ce raportarea oficială arată două cadre infectate.

Ce pot să vă spun, cu siguranţă, e că cifrele comunicate de către noi sunt corecte. Am transmis de fiecare dată, pe cale ierarhică toate problemeLE dumneavoastră (n.r. ale presei). chiar şi când m-aţi sesizat vizavi de cifrele greşite. Repet, noi comunicăm corect toate datele. Nimeni nu se joacă de-a raportările”, a transmis purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Cornelia Bubatu.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Soto Vona
4.04.2020, 11:33:25

Comentariu considerat abuziv.