Timişoara

articolul anterior articolul urmator

O clinică privată din Timişoara opreşte exodul mamelor din vest spre spitalele din Ungaria

0
4 Nov 2010 12:24:06
Autor: adevarul
Mamele au condiţii moderne în saloanele spitalului privat din Timişoara
Mamele au condiţii moderne în saloanele spitalului privat din Timişoara

Familiile care au probleme în conceperea unui copil sau care vor să îi asigure un viitor sănătos încă de la naştere au soluţii şi în capitala Banatului. Unul dintre cele mai noi spitale private oferă servicii de fertilizare şi de tratament a infertilităţii, dar şi pentru recoltarea de celule stem.

Mai citeşte şi:
Naşterea sub apă le costă 1.500 de euro pe timişorencele care vor să scape de dureri


Părintele fertilizării in vitro în România este un timişorean, profesorul doctor Ioan Munteanu. În acelaşi oraş, la 14 ani distanţă de la prima operaţie de fertilizare in vitro din România, se deschide un centru de fertilizare in vitro în cadrul unei clinici private.

„Am creat un Centru de Fertilizare in Vitro şi Infertilitate care are drept scop îndeplinirea dorinţei perechilor infertile de a se bucura de un copil sănătos", anunţă reprezentanţii Spitalului Athena din Timişoara.

Până acum, cea mai la îndemână soluţie pentru mii de cupluri infertile din vestul ţării care voiau mai multe condiţii decât cele oferite în spitalele de stat era deplasarea în Ungaria, la spitale din Szeged sau Budapesta. Sute de mii euro încasează anul spitalele de stat sau private din ţara vecină de la viitorii părinţi români.


CLICK PE POZĂ PENTRU FOTOGALERIE

Pe lângă şansa de a avea un copil sănătos, mamele pot opta în cadrul aceleaşi clinici din Timişoara şi pentru recoltarea de celule stem. „Părinţii au ocazia unică de a opta pentru recoltarea  celulelor stem din cordonul ombilical al nou- născutului chiar în momentul naşterii, asigurând prin acest procedeu starea de sănătate viitoare a copilului lor şi protejându-l împotriva a aproximativ 70 de boli diferite. Procedura de recoltare este complet nedureroasă şi extrem de sigură atât pentru mamă, cât şi pentru nou-născut, având o durată de doar câteva minute", au anunţat reprezentanţii aceluiaşi spital.

Timişorencele, mamele din judeţe precum Caraş-Severin, Arad, Hunedoara sau chiar din alte judeţe ale ţării, care au posibilităţi financiare, apelează la serviciile clinicilor private din Timişoara pentru că reuşesc să scutească efortul de a merge în străinătate pentru tratamente.

VEZI GALERIE FOTO CU SPITALELE DIN MAKO ŞI SZEGED

În capitala Banatului maternităţi private sunt Clinica President şi Spitalul Athena. Mamele care urmează să nască aleg şi spitalele de stat Maternitatea Bega sau Maternitatea Odobescu. Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările