Timişoara

articolul anterior articolul urmator

O familie de escroci a traversat ţara doar ca să înşele prin metoda „accidentul”. Cu cât au pedepsit judecătorii înşelăciunea

2
20 May 2019 12:36:13
Autor: Dani Dancea
Escrocul le-a bătut victimelor la uşă şi le-a dat să discute cu un „comisar” FOTO Arhivă
Escrocul le-a bătut victimelor la uşă şi le-a dat să discute cu un „comisar” FOTO Arhivă

Judecătoria Lugoj a pronunţat o primă sentinţă într-un dosar în care doi soţi din Medgidia, judeţul Constanţa, sunt acuzaţi că au înşelat doi bătrâni din Timiş prin metoda „accidentul”.

Un caz soluţionat recent în primă instanţă scoate la iveală faptul că escrocii care înşală prin metoda „accidentul” îşi aleg foarte bine victimele. Astfel, doi soţi din Medgidia, judeţul Constanţa, au mers până la Timişoara cu trenul, iar de acolo au luat un taxi până în localitatea Belinţ, aflată la aproximativ 60 de km de Timişoara. Acolo, escrocii au oprit la casa unei familii. În timp ce soţia aştepta în taxi, escrocul a bătut la poarta victimelor. Totul s-a întâmplat seara la ora 23.00.

Dându-se fiul unei persoane accidentate de nepotul victimei, escrocul a obţinut 24.000 de lei. Pentru a-i convinge pe bătrâni, le-a dat acestora să vorbească şi cu un „comisar”. După o convorbire care a durat mai mult de o oră, victimele i-au dat escrocului banii.

Poliţia i-a prins, însă, pe aceştia la scurt timp după comiterea înşelăciunii, prejudiciul fiind recuperat integral. Bărbatul şi soţia lui au fost trimişi, însă, în judecată de către procurori pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune. Bărbatul a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, iar soţia acestuia, care era recidivistă, a primit trei ani de închisoare cu executare.

Sentinţa nu este definitivă, fiind atacată cu apel, la Curtea de Apel Timişoara, unde este programat termen luni.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

gmbplay
20.05.2019, 12:47:35

Ziaristul lui peste : Belintul nu este la 60 km de Timisoara ,

Musceleanu
21.05.2019, 06:11:23

Românii care călătoresc golesc casele danezilor Fiica de șase ani a lui Michael Busk, Hansen, a văzut rapid că a existat ceva complet greșit, deoarece cele cinci zile înainte de Ajunul Crăciunului în 2016 au venit acasă la casa lor de odihnă din Slangerup din Zona de Nord. Echipate cu hamace, daltă, șurubelnițe, fontă, mănuși și rucsaci, cei doi chiriasi români acuzati, Vasile Alexandru Bolog și Ovidiu-Laurentia Tudor, au intrat în casa lui Busk Hansen prin fereastra de la baie. Au furat bijuteriile botezului, bancul de porc și punga, o bijuterie iPad, numerar și moștenire, pentru o valoare totală de aproximativ 90.000 de coroane. "Punga a venit la noi câteva zile mai târziu de la vecin. El a găsit-o în grădina lui. Tom. El a avut și el el însuși efracție ", spune Michael Busk Hansen. https://www.bt.dk/politik/tilrejsende-rumaenere-toemmer-danskernes-huse