Timişoara

articolul anterior articolul urmator

O imagine care face cât o mie de cuvinte. Primarul Timişoarei prezintă un mega-proiect în timp ce un cetăţean îl întreabă „când revine apa caldă în oraş?”

0
4 Oct 2015 14:08:34
Autor: Daniel Dancea
Primarul Timişoarei se filmează prezentând un proiect de anvergură FOTO Adrian Pâclişan
Primarul Timişoarei se filmează prezentând un proiect de anvergură FOTO Adrian Pâclişan

O fotografie de la conferinţa de presă a PNL Timiş, ilustrează perfect situaţia în care s-a aflat Timişoara zilele trecute. Fotografia îl arată pe primar cum se filmează prezentând un proiect de anvergură pentru oraş, chiar în timp ce un cetăţean îi scie pe Facebook despre o problemă elementară: apa caldă.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu a pregătit pentru conferinţa săptămânală de presă de la partid o planşă cu noul concept al inelului unu de circulaţie al Timişoarei, un proiect de anvergură care îşi propune să aducă modificări majore în traficul din zona centrală a oraşului. Criza apei calde, a dat peste cap planul primarului, problema sistării furnizării gazului către Colterm obligându-l pe primar să ofere explicaţii.

Totuşi, la finalul conferinţei de presă, primarul a prezentat planul care prevede schimbări radicale ale circulaţiei din zona centrală, conceptul prevăzând inclusiv un pasaj subteran care traversează Piaţa Operei. „Vor fi minimum trei benzi de circulaţie, în unele zone chiar patru. Vreau să extindem zona pietonală a Timişoarei până în spatele parcului catedralei. De acolo şi până la Bastion, respectiv până la Parcul Botanic, cu prelungire prin Parcul Botanic, trebuie să fie o zonă de loisir şi acolo vom ajunge, în ritmul în care se va putea. Inelul unu va avea o trecere prin faţa operei prin subteran pentru maşinile mici, o parcare subterană cu 700 de locuri pe lângă strada Brătianu şi pe tot inelul unu va fi o pistă dublă de biciclete. Iată, încă o preocupare de a asigura condiţii cât mai bune de folosire a bicicletei”, a explicat primarul Nicolae Robu, potrivit căruia, noul concept asigură conectivitate pe mijloacele de transport spre toate zonele oraşului.

Conform unui nou obicei al său, primarul transmite conferinţele de presă live, pe Facebook. Pentru realizarea transmisiunii primarul foloseşte propriul telefon, care filmează instalat pe un trepied conferinţa de presă. O imagine surprinsă de fotograful Adrian Pâclişan arată, însă, o ironie a sorţii. Chiar în timp ce se filma prezentând mega-proiectul pentru centrul oraşului, primarul era întrebat de un cetăţean când se rezolvă o problemă elementară a oraşului: apa caldă. Problema apei calde a fost rezovată câteva ore mai târziu, după 24 de ore în care timişorenii racordaţi la sistemul centralizat nu au avut apă caldă.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările