Timişoara

articolul anterior articolul urmator

O nouă premieră la Timişoara. Un spaniol a intrat în Consiliul Local şi va face echipă cu germanul Dominic Fritz

9
29 Sep 2020 22:24:49
Autor: Daniel Dancea, Stefan Both
Jorge Gonzalez, spaniolul devenit consilier local la Timişoara
Jorge Gonzalez, spaniolul devenit consilier local la Timişoara

Timişoara nu va avea doar un primar neamţ, în Consiliul Local intrând şi un spaniol.  Jorge Gonzalez a candidat pe listele USR-PLUS şi a intrat, la limită, în Consiliul Local.

În urma alegerilor pentru Consiliul Local Timişoara, alianţa USR-Plus a obţinut 39.977 voturi, în timp ce PNL a strâns 27.919 voturi. Asta înseamnă o victorie lejeră pentru echipa lui Dominic Fritz, care a obţinut 13 din cele 27 de mandate de consilieri. PNL va avea nouă, PSD-PPU (8.794 voturi) doar trei, iar Pro România (5.025 voturi) trimite doi consilieri.  
 
Printre noii consilieri USR-Plus se numără şi spaniolul Jorge Gonzalez, profesor la Liceul “Jean Louis Calderon” din Timişoara, om de bază în campania electorală al lui Fritz.  
 
Jorge Gonzalez (54 de ani) este unul din profesioniştii din învăţământul timişorean, nu un politruc cu state vechi, care a dorit să intre în administraţia locală pentru a schimba lucruri. 
 
“Dacă vrei să schimbi o ţară în bine, schimbă în bine sistemul educativ. Aceasta este convingerea mea”, s-a destăinuit intelectualul iberic într-un interviu acordat scriitorului Robert Şerban. 
 
Gonzalez s-a născut în 1966, la Madrid. În 1989 a absolvit Facultatea de Litere de la Universitatea Complutense din Madrid, iar între 1991 şi 1992 a fost profesor de spaniolă în capitala Japoniei, Tokyo. S-a stabilit în capitala Banatului în 1994 când acceptă un job ca lector la Universitatea de Vest. După şase ani, Gonzalez se va transfera la Universtatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. 
 
În 2000, revine la Timişoara şi se angajează ca profesor de limbă şi cultură spaniolă la Liceul „Jean Louis Calderon”, acolo unde lucrează şi astăzi. 
 
În 2009, a obţinut titlul de Cercetător la Universitatea Antonio de Nebrija, Madrid, iar în 2012, titlul de Master în Didactica Limbii Spaniole, la Universitatea Menendez Pelayo din Santander.  

Jorge Gonzalez şi Dominic Fritz 
 
Din 2000, este şi director al şcolii de limbi străine Active Learning Timişoara. 
 
În noul Consiliul Local, preocuparea principală a lui Gonzalez va fi învăţământul. Vrea să dezolte şcolile din cartier, având în vedere că cele din zona centrală, şcolile de elită, funcţionează bine. 
 
 “<Şcoala de cartier>. Aici această expresie este depreciativă. În fiecare primăvară părinţii se zbat ca să intre copiii lor la <şcolile de elită>, iar cei care nu reuşesc rămân frustraţi la o şcoală de categoria a doua. Obiectivul nostru este ca şcolile de cartier să devină şcoli îndrăgite de vecini, şcoli de suflet. Pentru asta avem soluţii concrete”, transmitea Jorge Gonzalez, pe pagina sa de Facebook. 
 
“La economie şi sociologie sunt un amator pasionat, dar despre educaţie aş putea, dacă aş avea timp, să scriu o carte întreagă în care să povestesc ce probleme are sistemul de învăţământ din România şi care sunt soluţiile. Şi nu o fac dintr-o postură paternalistă spaniolă. Spania are şi ea probleme grave din acest punct de vedere. Am acumulat zece ani de formare şi am douăzeci de ani de experienţă ca profesor, zece în învăţământul preuniversitar, căruia m-am dedicat cu mai mult entuziasm, deoarece cred că acolo se formează cetăţenii. Să ne gândim că un elev petrece o mie de ore pe an la şcoală sau în activităţi care au legătură cu şcoala (teme). Din clasa întâia până în clasa a XII-a sunt mai mult de 12 mii de ore. Aceasta este perioada în care creierul uman este mai flexibil şi absoarbe mai mult. Şi noi, ani şi ani la rând, risipim acest potenţial cu ore plictisitoare, care îi demotivează pe elevi şi îi fac să urască şcoala…”, spunea Gonzalez. 

Vă mai recomandăm:

Alin Nica, noul preşedinte al CJ Timiş. Primarul Eurovision a câştigat detaşat

Dominic Fritz, primarul german al Timişoarei: Un oraş european a ales un primar european

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Ludwig
29.09.2020, 22:31:49

Spaniolul nu-i ca neamtul. E neam latin ca noi, smecher, guraliv, tepar, munca putina. Atentie la el!

-2 (4 voturi)
Comati Dac
30.09.2020, 00:52:04

Adică o conduc străinii?

-3 (3 voturi)
IonIon Codreanu
30.09.2020, 09:02:08

Păi uită-te în istorie: mai tot ce-i bun la noi a fost inițiat sau făcut de ”străini”... Ai noștri sunt veșnic ocupați cu uitatul și furatul.

+3 (5 voturi)
Pano
30.09.2020, 06:03:55

Au ajuns imigrantii, toti disperatii si saracii lumii, care aduc boli, ghei, cipuri si terorism sa conduca acest neam pur de daci ortodoxi.

-10 (10 voturi)
KalmM
30.09.2020, 08:09:41

Ai dreptate, avem germani, maghiari, spanioli,ardeleni, olteni, moldoveni, catolici,protestanti, ortodocsi, din pacate nici un dac nu a fost votat, imi vine sa plang. Trebuie facuta o petitie pentru emanciparea dacilor, care au fost prea mult timp asupriti ,iar vocea lor descatusata.

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările