O timişoreancă speră ca la judecarea apelului să i se acorde 150.000 de euro pentru că a fost victima unei erori medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După doi ani de dezbateri, magistraţii de la Judecătoria Timişoara au respins acţiunea întreprinsă de Daniela Sighişoreanu, femeia care susţine că a fost victima unei erori medicale. Timişoreanca nu s-a dat bătută şi a făcut apel, care se va judeca la Tribunalul Timiş.

„Ce s-a întâmplat a fost cât se poate de grav. Voi continua să-mi caut dreptatea în justiţie", a spus femeia. „Vom face apel!", a aprobat şi avocatul acesteia, Florin Kovacs. Daniela Sighişoreanu i-a dat în judecată pe cei doi doctori care au consultat-o, Spitalul Clinic Judeţean Timiş şi Ministerul Sănătăţii, cerând să i se acorde despăgubiri de 150.000 de euro.


Femeia nu va uita niciodată ziua de 14 iunie 2006 când, acuzând dureri în partea stângă, în zona rinichilor, şi la umărul stâng, s-a dus la Spitalul Judeţean din Timişoara. Pe atunci în vârstă de 36 de ani, mamă a doi copii, a fost consultată de mai mulţi medici, însă niciunul dintre ei nu a pus diagnosticul real. Consultată fiind de un medic rezident, acesta i-a prescris o reţetă cu Algocalmin, Mydocalm şi Piafen. Ulterior, un alt medic, internist, a trimis-o să facă un consult ginecologic, suspectând că ar putea avea o sarcină extrauterină. Dana Sighişoreanu a ales să nu fie consultată în Spitalul Judeţean, ci să meargă la ginecologul cu care a adus doi copii pe lume. Ulterior, acesta a şi salvat-o, starea ei dovedindu-se a fi foarte gravă.


„Deşi a protestat asupra modului superficial în care era investigată, fără a i se oferi ajutorul medical necesar, reclamanta a fost supusă unui tratament umilitor şi degradant de către personalul medical, fiind ţinută pe holul de la Urgenţe, cu atât mai mult cu cât a cerut o ambulanţă cu însoţitor pentru a fi transportată la Clinica de obstretică-ginecologie D. Popescu din Timişoara. Conform fişei de observaţie şi celor consemnate în certificatul medico-legal, în timpul operaţiei, medicul Grigoraş, inspectând lojele subhepatică şi splenică, a constatat importante cantităţi de sânge, atât vechi, cât şi proaspăt roşu din loja splenică. Suspicionând o ruptură de splină, a solicitat de la domiciliu un chirurg specialist - dr. Maziliu, care a intervenit de urgenţă, salvându-i astfel viaţa, însă starea de sănătate a reclamantei a fost mult agravată ca urmare a greşitei diagnosticări", a declarat avocatul Florin Kovacs, avocatul Danielei Sighişoreanu.

Apărătorii medicilor acuzaţi de femeie au declarat în instanţă că aceasta ar fi primit tratamentul necesar şi ar fi fost diagnosticată cum trebuie dacă ar fi rămas la Spitalul Judeţean şi nu ar fi plecat la ginecologul ei. Pe de altă parte, avocatul femeii susţine că o reţetă se eliberează doar în cazul în care a fost pus deja un diagnostic. În situaţia Danielei Sighişoreanu, acesta a fost greşit, nefiind vorba nici de nevralgie intercostală, nici de sarcină extrauterină. În toate declaraţiile date, cei doi medici au susţinut că au procedat „conform uzanţelor medicale", ei fiind susţinuţi, la proces, de colegii lor, care au venit ca martori.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite