Timişoara

articolul anterior articolul urmator

O zi din viaţa fetiţei care a uitat să citească şi să scrie din cauza unei boli rare

0
2 Apr 2011 08:25:04
Autor: adevarul
Cristina suferă de o boală gravă de care medicii nu ştiu cum să o scape
Cristina suferă de o boală gravă de care medicii nu ştiu cum să o scape

La cei 12 ani pe care i-a împlinit în timp ce era în comă, Cristina Paraschiv se poate "lăuda" că are cei mai mulţi prieteni doctori. Micuţa ştie şi cu ochii închişi cum arată Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara.

Tânăra suferă de o afecţiune rară despre care nici cărţile de specialitate nu spun prea multe. Cristina poate intra oricând în comă pentru că "uită" să respire, iar cum sângele ei de multe ori nu se poate lăuda, micuţa suferă hemoragii interne. Dacă e întrebată cum a ajuns în Spital, micuţa născută în Galaţi, dar "adoptată" de spitale va spune că "analizele nu au ieşit bine". "Nu i-am spus fiicei mele că în orice moment poate să moară pentru că nu şi-a trăit copilăria. O copilă nu merită una ca asta. Tot îi spun că suntem în spital pentru că are micuţe probleme de sănătate şi nu putem pleca pentru că nu au ieşit bine analizele, chiar dacă ştiu că realitatea este alta. Eu nu pot renunţa la speranţa că într-o zi medicii ne vor spune că au găsit un remediu pentru boală", spune Ana Paraschiv, mama Cristinei.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU CRISTINA

DRAMĂ „Blestem" pentru fetiţă de 12 ani cu o boală rară unică în România: ea uită să respire şi are hemoragii interne

Fetiţa de 12 ani trebuie să trăiască într-un regim extrem de strict, având ore de somn, alimente interzise, dar cel mai greu pentru tânără este că nu are voie să iasă din spital. "Cristinei îi este foarte dor de fratele ei, Luigi. Zilnic mă întreabă când mergem acasă. E greu pentru ea, mai ales că singura cale de comunicare cu tatăl şi fratele ei este la telefon", adaugă Ana Paraschiv. Marea problemă a familiei Paraschiv este că după ce şi-a revenit din comă, Cristina a uitat să citească şi să scrie, chiar dacă este elevă în clasa a V-a.

Cristina este inclusă de an în campania "Din inimă pentru copii" realizată de ziarul Click! Dacă cineva poate să o ajute pe tânără este rugat să sune la numerele 0372.713.806 şi 021.407.76.80. Pentru donaţii pot fi apelate numerele 0900.900.942 (donaţie de 2 euro) şi 0900.900.940 (donaţie de 5 euro). Numerele sunt accesibile numai în reţeaua Romtelecom.

Pe lângă partea financiară, Cristina are nevoie şi de următoarele medicamente: NeuroOptimizer, Rivotril şi Depachim! O altă mare nevoie a fetiţei sunt fructele proaspete împotriva anemiei. Cum familia Cristinei nu are o situaţie materială bună, fiecare ajutor este bine-venit!

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările