Timişoara

articolul anterior articolul urmator

„Ochiul“ realizat cu pickammerul de renumitul artist portughez Vhils poate fi admirat în toată splendoarea lui FOTO

0
14 Nov 2016 15:29:26
Autor: Stefan Both
"Ochiul" lui Vhils de la Timişoara FOTO Ştefan Both
"Ochiul" lui Vhils de la Timişoara FOTO Ştefan Both

"Ochiul" realizat de artistul portughez Alexandre Farto "Vhils" poate fi admirat în toată splendoarea lui de către timişoreni, după ce au fost îndepărtate schelele pe care s-a lucrat.

Schela pe care a lucrat Alexandre Farto, artistul portughez cunoscut pe plan mondial cu numele Vhils, a fost îndepărtată cu ceva întârziere. Acum, însă, “Ochiul” lui Vhils poate fi admirat în toată splendoarea lui în spatele ecranului din Grădina de Vară „Capitol”.
 
Lucrarea realizată cu pickammerul se poate vedea foarte bine de cei care au drum spre centru, dinspre Parcul Justiţiei şi de cei care vin de pe Podul Tinereţii.
 
Ioan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatului, susţine că lucrările nu sunt terminate. 
 
“Vom încerca să iluminăm artistic această operă inedită creată de reputatul artist portughez Vhils. Ne gândim încă să lăsăm lumina albă sau colorată. Sperăm să realizăm iluminarea în regim de sponsorizare. Cei care vin de pe pod vor putea admira apoi lucrarea seara, în toată splendoarea ei. Condiţia ca lucrarea să fie vazută, va fi şi coafarea pomilor şi a vegetaţiei sălbatice din grădină”, a declarat Ioan Gârboni. 

 
Vhils a venit în premieră în România, la invitaţia asociaţiei DU-NE din Bucureşti, pentru trei lucrări murale: în oraşele Bucureşti, Cluj şi Timişoara. După ce a cioplit portretul lui Constantin Brâncuşi pe unul din pereţii Universităţii de Arte din capitală, Vhils a venit la Timişoara, iar apoi s-a dus la Cluj.

 
Vhils este cunoscut pentru tehnica sa de lucru aparte. Artistul foloseşte pentru cioplirea şi crestarea zidului un pickammer. El intervene asupra zidurilor prin decapare parţială, crestare, cioplire sau chiar prin explozii controlate. Este considerată una dintre cele mai inovatoare abordări artistice în ceea ce priveşte arta urbană din ultimele decade.


 
Alexandre Farto se poate lăuda cu un portofoliu impresionant, realizând diverse proiecte în 28 de ţări ale lumii. 

Citiţi şi:

Artistul portughez care „desenează“ cu pickammerul şi-a lăsat amprenta la Timişoara. „Ochiul“ priveşte din spatele ecranului din Grădina de Vară Capitol

Renumitul artist portughez Vhils crestează un impresionant ochi pe spatele ecranului din Grădina "Capitol"

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii