Timişoara

articolul anterior articolul urmator

Operaţie în premieră naţională, la Spitalul Judeţean Timişoara: „Durerile inimaginabile au dispărut”

0
4 Dec 2020 12:29:37
Autor: Daniel Dancea
Operaţia a fost realizată în premieră, la Timişoara FOTO Adevărul
Operaţia a fost realizată în premieră, la Timişoara FOTO Adevărul

Medicii Spitalului Judeţean Timişoara au realizat o operaţie în premieră în urma căreia o pacientă care a avut probleme ani de zile din cauza durerilor a scăpat de probleme.

O echipă condusă de medicul Horia Pleş, şeful Clinicii de Neurochirurgie, dintre care se află şi un tânăr specializat în Franţa, Andrei Brînzeu. „Andrei a realizat această operaţie complicată, în premieră naţională în urmă cu câteva zile. Tehnica a învăţat-o în Franţa, la Lyon, sub îndrumarea celui care a inventat-o. Pe scurt, printr-o intervenţie migăloasă, cu ajutorul unui microscop special, dr. Brînzeu a reuşit să îndepărteze doar părţile afectate de către o tumoră ale nervilor spinali ai unei paciente. Aceste părţi afectate îi provocau dureri imense care nu îi permiteau pacientei nici măcar să doarmă. Un coşmar eliminat prin muncă, dăruire şi talent”, arată reprezentanţii Spitalului Judeţean Timişoara.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Timişoara  au mai transmis că „această primă intervenţie arată că putem face performanţă în România”. „Avem o echipă excepţională, condusă de profesorul Pleş. Vom face următorii paşi, respectiv vom dota secţia de Neurochirurgie, pentru ca această intervenţie şi altele să să fie efectuate din ce în ce mai des şi să putem să salvăm de durere pacienţii care se încadrează în această categorie. Vorbim atât despre investiţii de infrastructură, cât şi de investiţii în dotarea cu aparatură performantă”, a mai arătat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.  

Vă mai recomandăm:

Proiect fără precedent în UE: cursuri intensive de terapie intensivă. Câţi români s-au înscris în program  

Medicul Virgil Musta: Nu vă faceţi planuri pentru Crăciun. Nu cred că putem să sărbătorim morţi

VIDEO Tratament inovator, folosit pentru tratarea COVID-19 la spitalul în care lucrează doctorul Virgil Musta

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările